Witam, mam problem co może być przyczyną iż strasznie tnie opony z przodu od zewnątrz i wewnątrz, prawą i lewą stronę. Robiłem miesiąc temu geometrię i dalej tnie , teraz bieżnik - zewnetrzna i wewnetrzna krawędź obu opon jest bliska zeru.
czy w s-typie ustawia się z przodu tylko zbieżność czy kąt pochylenia też sie reguluje? geometrię robiłem niby w zakładzie najlepszym w okolicy , wszyscy oponiarze go polecają. facet przy tym pytał tylko mnie jakie mam zawieszenie tzn z czymś (jakiś skrót był na komputerze) lub bez ( tzn były dwa do wyboru z XXXX lub bez XXXX,) nie wiedziałem o co chodzi ale chyba bez XXX, i tak ustawił niby wszystko. ciśnienie w kołach ok 2,3 bar, opony 235/50r17. co to może być muszę już zmienić wszystkie 4 kapcie ale mam stracha iż nowe tez mi zetnie.
ps. może ktoś ma skan wydruku parametrów geometri w stype 3.0 1999, ostatnio nie wziąłem bo myślałem po co mi.
może ktoś zna jakąś firmę w UK co ma dużo fili i dobrze robią geometrię? bo z fachowcami dobrymi w mojej okolicy , chyba generalnie w angli to ciężko.