Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Serwo LHD a RHD zamienność.

<< < (2/2)

staszek:
Dla potomnych- dlaczego w ogóle padło serwo w moim Jaguarze:

https://youtu.be/l2d6hHXZ_Cs?si=A_1zlqEGWhwxiOB0

Skąd pewność? Sytuacja miała miejsce po wymianie przewodów hamulcowych i zalaniu świeżym płynem.
Szkoda, że trzeba się samemu kształcić bo mechanicy nie do końca znają się na swojej robocie.

bvad99:

--- Cytat: staszek w Listopad 20, 2023, 16:11:11 pm ---A wiesz coś na temat zamienności serwa z Jaguara z tym z Mk3 Mondeo?
Poza tym wolałbym kupić nowe niż nieznanego stanu używkę. Moje padło przy przebiegu 165k km. Nie sądzę, by te na rynku używane były z mniejszych przebiegów.

--- Koniec cytatu ---
Niestety kupiłem z mondeo serwo ma identyczne mocowania jednakże, nie pasuje, zastanawiałem się nad wymianą całego kompletu tj. pompa + serwo z mondeo niestety w mondeo gwint na przewody hamulcowe ma M12, gdzie nasze jaguarowskie M14.

kamilos_sid:
Cześć,
ja wymieniałem jakiś czas temu serwo, bo mi strzeliło razem z uszkodzonym przewodem hamulcowym, kupiłem używkę o numerze:
1x43-2b195-af
x-type 2.5 2005

staszek:
U mnie finalnie historia kopiuj-wklej. Okazało się, że ten sam numer Boscha ma sprzęgło z benzyny 2.5
Kupiłem, wyczyściłem z rdzy, pomalowałem. Mechanik założył i wszystko śmiga doskonale. Co ciekawe- serwo strzeliło po wymianie przewodów hamulcowych.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej