Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
wymiana silnika
meus:
nie miałem gazu założonego ale mechanik mi zamawia silnik i daje pół roku gwarancji na silnik a po remoncie może tez nie masz pewności czy będzie idealnie chodzić a po ilu kilometrach powino się wymienić rozrząd
CiGaR:
Tak jak wspomniałem wyżej, każdy ma inne wymagania poglądy co do tego, Twoje auto zrobisz jak zechcesz, wyraziłem swoją opinię, a na pewno nie ma takiego ryzyka jak z używanym.
Jaguar XJ6:
Właśnie z tym rorządem jest tak ze jest tzw. rozrząd bezobsługowy , czyli jak każdy wie łańcuszka w jagach sie nie wyminia , chyba ze zacznie stukać , wtedy wymiana jest konieczna , dlaczego u ciebie sie zerwał ( niewiem :-nuts ) ja natomiast po zakupie uzywki wymieniłbym łańcych na nowy oryginalny jaguarowski i wtedy byłbym pewien ze zrobiłem co sie dało żeby auto spowrotem jeździło . Powodzenia w remoncie/zakupie używanego silnika . :)
meus:
ja też uważam jak robić to porządnie ale wole wymienić silnik i mu rozrząd bo na pewno nikt nie chce ciągle naprawiać samochodu a wiadomo zawsze jest ryzyko zgadzam się z tobą
Jaguar Parts:
Kolega niedawno zatarł silnik 1.9 TDI bo walnął michą, wyciekł olej a ten nie zauważył. Kupił używkę i nie wymienił rozrządu...przejechał na niej 60km ;D chytry płaci 2 razy :-W
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej