Dział Techniczny > XJ-40, XJ-81 (1986-1994)
Dość duży problem: UKŁAD KIEROWNICZY
optre:
odkręć korek od zbiorniczka wyrównawczego układu wspomagania, jeśli jest zamało płynu to uzupełnij, uruchom silnik (korek nadal odkręcony) zakręć kilka razy kierownicą na maksa w prawo i w lewo, jeśli ubyło płynu to dolej i powtórz całą operacje i powtażaj aż płynu przestanie ubywać, jeśli płynu wogule nie będzie już na początku ubywać a kierownica będzie nadal ciężko chodzić to znaczy że masz problem z maglownicą albo pompą.
richie:
ten układ sie zajedługo odpowietrza tak normalnie kręcąc kierą, tak jak pisali odręć korek i kręć kierownicą jak plynu bedzie powoli ubywać i bedą pojawiać się pęcherzyki powietrza to jest zapowietrzony układ, możesz unieść przód do góry żeby nie obciążać zapowietrzonej pompy. Trzeba kręcić do końca i chwilę przytrzymać ale z wyczuciem.
mati_88:
Nom właśnie tak zrobiłem dziś rano:) układ musiał być cholernie zapowietrzony:). Nie trzeba był wymieniać ani maglownicy, ani pompy. Wystarczyło odpowietrzyć:):) dzięki chłopaki za dobrą rade :-thank i teraz kiera sie ładnie kręci i mozna :-A
Yoohas:
Czołem. Oswieżam wątek.
Mam dziwny problem - bardzo lekko chodzi mi kierownica. Jak lekko ruszę w prawo lub lewo to praktycznie sama się kręci. Praktycznie nie ma kontaktu z kołami. Tak, jakbym miał mega-mocne wspomaganie.
Jest lekko zagnieciony przewód powrotny przy maglownicy. Czy utrudniony obieg płynu może powodować takie objawy?
peres20:
ale kreci sie w tym kierunku co skrecasz czy poprostu prostuje koła sama?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej