Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
co to za wtyczka?
Choina:
Ta biała wtyczka, którą pokazałeś na fotce jest identyczna u mnie i służy do podłączenia pompki do spryskiwania szyby. Żeby ją odczepić od pompki trzeba nacisnąć (wepchnąć) drucik i wyjąć wtyczkę. U ciebie na zdjęciu też widać ten drucik, a ta część czarna jest to pewnie zaślepka, żeby wtyczka się nie brudziła od błota.
Odkręć nadkole i zobacz jaki masz u siebie zbiorniczek na płyn. Przy okazji sprawdzisz sobie czujnik poziomu płynu. Wersja z jednym silniczkiem ma silniczek na dole zbiornika i powyżej silniczka znajduje się czujnik poziomu. Wersja z dwoma silniczkami dodatkowo z tyłu zbiorniczka ma silniczek z dwa razy grubszą rurką niż ta co idzie do szyb. Wyczujesz ręką silniczek.
Jeśli by się okazało że masz 2 silniczki, to możliwe że ktoś coś kombinował i podłączył pompkę od świateł do szyby przedniej. Czujnik poziomu wyjmij i zobacz czy w ogóle się rusza. Jest opcja że podczas umieszczania w zbiorniku przekręcił się i jest do góry nogami. Nie ma możliwości opaść.
Jest jeszcze inna opcja. Ta wtyczka jest do czego innego :D
bodi:
Nie mogę niczego wykluczyć, ale te wersja z zamianą pompek do mnie nie przemawia, a to dlatego, że ja jestem drugim włascicielem auta i kupiłem je sam osobiście i załadowałem na statek po niewielkiej stłuczce w USA i wiem, że na 100% nie miał mój kot spryskiwaczy reflektorów. Mam zwykłe żarówki (nie ksenony) i wogóle na 99,9% nikt się tam nie grzebał wcześniej. Możliwe, że to jest jakaś kolejna zaślepiona wtyczka, która jest bezużyteczna ponieważ mój kot nie ma takiego wyposażenia. To by mnie uspokoiło i zamknąłbym temat i przestał drążyć, ale narazie to chciałbym to rozwiązać ponieważ mój kot czasami odwala mi dziwne akcje.
Po pierwsze nie wiem co jest z podgrzewaniem foteli. Niby mi grzały wcześniej (jeszcze ze 2 miechy temu pasażerowie mówili) a teraz nie.
Po drugie kiedyś miałem taka sytuację, że zapaliła się na zegarach żołta kontrolka niskiego poziomu płynu w spryskiwaczach i pojawił sie odpowiedni komunikat na komputerze pokładowym, natomiast później miałem przypadek, ze jadąc w trasie płyn mi się skończył i w żaden sposób nie zostałem o tym powiadomiony.
Po trzecie mam dziwne przelaczanie z LPG na benzynę w momencie uruchamiania spryskiwacza szyby i z reguły lekkie szarpanie i za kilka sekund wraca do normy (przechodzi z powrotem na LPG)
Po czwarte - chyba mam nieszczelny zbiorniczek spryskiwacza, wczoraj wlałem do pełna płynu a dzisiaj już z 8cm brakuje, a samochód stał w garażu nie ruszany (tylko jakieś 10h).
Takie rzeczy nie powinny się dziać i dlatego chcialbym polikwidować wszystkie podejrzane usterki, jakieś niepowpinane kostki i inne pierdoły.
bodi:
zdjąłem koło i dobrałem się ponownie do tej luźnej wtyczki
czarna cześć oddziela się od reszty po wyjęciu druta tak jak powiedział Choina, ale dziwi mnie że ta czarna zaślepka ma taki dziwny kształt
zamiast być płaska to ma tak ajkby dwie rurki, które wcale nie są zamknięte w środku, więc zanieczyszczenia moga się przedostawać do środka
nie rozumiem o co tu chodzi, ale kończę juz to dochodzenie, bo jeżeli ona nie była nigdzie podłączona oznacza to że brakuje mi jakiegoś opcjonalnego wyposażenia - czyli nie będę zawracał sobie głowy takimi zbednymi rzeczami
Myslałem, że cos zostało odpięte przez gazowników i dlatego próbowałem dociec co to jest. Teraz na 99% wydaje mi się, że to zaślepiona wtyczka (tylko ten dziwny kształt zaślepki mnie dziwi)
Nawigacja
Idź do wersji pełnej