Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Efekt pływania
xp32:
Witam wszystkich.
Jestem posiadaczem Jaga X rok 2003 2.0D od trzech tygodni. Po pierwszych mrozach zauważyłem a może lepiej brzmi poczułem :) że autko zachowuje się jak bym pływał łódką. Nie ma określonych sytuacji kiedy to odczuwam, raz na nierównościach, raz na prostej drodze, czasem na "pusto" a czasem kiedy jedzie cztery pięć osób. Odczucie jest takie jak by uciekał tył auta na oblodzonej drodze. Czy ktoś się może spotkał z czymś takim? Dodam że po sprawdzeniu zawieszenia i mechanik i stacja kontroli uwag nie ma. Będę wdzięczny za jakieś wskazówki co to może być. Pozdrawiam
Artek123:
kolego a oprócz sprawdzenia luzów w zawieszeniu (Z tego co piszesz rozumiem że ich nie ma...), sprawdzałeś zbieżność???
Po za tym czy nie zacząłeś czasem odczuwać tego ,,pływania" po zmianie opon z letnich na zimowe???
xp32:
Zbieżność też sprawdzona, a i owszem oo zmianie opon zaczęło się tak dziać tylko że na letnich raptem 30 kilometrów przejechałem po zakupie jaga i trzeba było zimówki zakładać więc i porównania za bardzo nie mam
Aleksander M:
jakie masz opony zimowe?
xp32:
Rozmiar 205/55/16 firmy nie pamiętam ale na bank żadna "chińszczyzna", zjechane też nie są
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej