Na początku, w związku z tym, że to mój pierwszy post na tym forum, chciałbym się przywitać. Jestem miłośnikiem klasyków, do tej pory przede wszystkim starych alf, ale ostatnio zauroczył mnie w/w jag.
Przejdźmy do rzeczy - niepokoi mnie kilka spraw, najważniejsza to skrzynia biegów, problem jest następujący - świeci się kontrolka skrzyni biegów, samochód jedzie tylko na jednym biegu do przodu, zmiany trybów nie działają. Przy wrzucaniu z n na D oraz R bardzo szarpie. Dolaliśmy z kolegami do skrzyni atfa, bo było znacznie poniżej poziomu, ale niestety nic to nie dało. Cóż to może być i ile może kosztować naprawa? Jaka tam właściwie siedzi skrzynia biegów i czy ma sterowanie elektroniczne?
Kolejna sprawa to zapalająca się kontrolka hamulców w momencie hamowania - za mało płynu? Zużyte klocki hamulcowe?
Ciągle świeci się też kontrolka płynu chłodniczego, ale tutaj obstawiam prawdopodobnie padnięty czujnik.
Samochód bardzo jest zaniedbany, strasznie mi go żal i chciałbym go wyprowadzić na prostą, bo moim zdaniem 'rokuje'.
Z góry dzięki za wszelką pomoc !