Dział Techniczny > XJ-40, XJ-81 (1986-1994)
pytanie;D
peres20:
Nie no powiem wam ze ja tez nie mam złego ogrzewania;D. Ale powiedzcie jak dostac sie do tranzystorów sterujacych dmuchawa, bo chyba o tych mowa, a nie dzialaja mi wszystkie klapy chyba;/?? :-\ :-wstyd. PS. Płyn przy wymianie termostatu wylecial czysciutki a w ukladzie przynajmniej przy termostacie czysciusienko;d :-super. Pozdrawiam :-tylko
jannaf:
--- Cytat: peres20 w Styczeń 07, 2009, 20:21:26 pm ---Nie no powiem wam ze ja tez nie mam złego ogrzewania;D. Ale powiedzcie jak dostac sie do tranzystorów sterujacych dmuchawa, bo chyba o tych mowa, a nie dzialaja mi wszystkie klapy chyba;/?? :-\ :-wstyd. PS. Płyn przy wymianie termostatu wylecial czysciutki a w ukladzie przynajmniej przy termostacie czysciusienko;d :-super. Pozdrawiam :-tylko
--- Koniec cytatu ---
Tranzystory akurat nie mają nic do klap, bo te sterowane są układem podciśnioniowym. Objawem spalonych tranzystorów jest brak działania wentylatorów na niższych biegach dmuchawy. Jeżeli dmuchawa działa tylko na max i nadmuchu na szybę, to pewnie są one uszkodzone. Zainstalowane są w blowerze po bokach (tych puszkach z wiatrakami) i z tego co wiem w sklepach z elektroniką kosztują poniżej 10PLN. Wymiana nie jest super trudna lecz niewygodna.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej