a ja sie podepne po pytanie tym bardziej ze mamy prawie identyczny nickname
Pamietam ze u mnie tez dziwnie szyby parowaly, ale problem zniknał gdy naprawiłem klime.
Pytanie mam inne. W lato jak jest gorąco klima mi dziala bez zarzutu, chlodne powietrze wieje wprost na mnie, na szybe (rowniez po stronie pasażera) i jest ok. Ale zauwazylem ze nie da sie puscic nawiewu na nogi, bo wkoncu nie ma takiej opcji na panelu klimi :/ Przez co nie raz w nogi bywa troszkę za gorąco - zważywszy ze tak jak bym czuł ze wręcz leci mi ciepłe powietrze na stopy (pomimo ze klima ustawiona ma maksymalne chłodzenie).....z silnika?
Ale to pikuś. To az tak bardzo mnie nie drażniło, nawet w długich trasach w lato.
Ostatno jednak po raz pierwszy jeździłem moim kotkiem w ziemie po śniegu przy niskich temperaturach. Szyby nie parowały, w kabinie było ciepło, ciepłe powietrze leciało na mnie i na szybe (rowniez po stronie pasażera)........ale w nogi potwornie zimno, po 20 minutach jazdy stopy mialem zlodowaciałe. Czy naprawe w xj40 nie było zadnego nawiewu na nogi - no bo w sumie nie ma takiej opcji na panelu klimy. Czyli inżynierowie z Jaguara pozwolili by pasażerom marzły nogi w tak luksusowiej limuzynie?
p.s. a propos - co z tym filtrem kabinowym w xj40, jest takowy ?