Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

witam mam duzy problem z moim kotem x-type silnik 2.5 moze ktos pomoze?

(1/3) > >>

wolawst:
witam mam x-type 2.5 4x4 2002 rok ostatnio zaczelo sie dziac z nim cos nie dobrego zapalila sie kontrolka check pokazuje cruis controle not available , raz do czasu wyskakuje mi jak jade ze temperatura silnika jest za wysoka ale jak wylacze zaplon i wlacze znowu  chodzil silnik i jest ok  moge przejechac np 200km bez problemu a silnik napewno sie nie grzeje i tak  czesto sie pojawia czy to moze byc czujnik temperatury?obroty silnika tylko do trzech tysiecy wiecej nie chce sie krecic. i jeszcze  tez  czujnik stukowego spalania jest popsuty ale nie wiem gdzie on sie znajduje zeby go wymienic jakby mi ktos powiedzial to bym  byl wdzieczny przepraszam jesli temat sie znalazl ponownie na forum ale szukalem czegos takiego i nie moglem znalezc pozdrawiam robert  z gory dzieki za pomoc

połączono

jeszcze zapomnialem dodac jakie mi bledy wyskakuja na diagnostyce po193 czyli obwodn czujnikan paliwa wysoki sygnal wejscia drugi p1000 trzeci po333 obwod czujnika spalania stukowego 2 (bank 2 lub sygnal czujnika)wysoki sygnal wejscia
czwarty p1647 i jeszcze wymienilem cala listwe wtryskowa i wszystkie czujniki na listwie paliwowej i nadal jest to samo mam nadzieje ze ktos mi pomoze dzieki z gory

ron.novy:
Masz instalacje LPG?

wolawst:
nie mam instalacji lpg i zapomnialem dopisac ze auto jest w manualnej skrzyni

BlackV6:
pisałeś że powymieniałeś to co wskazał komputer w tym tez błąd P1647 - sonda lambda ? wg. mnie masz problem z ECU

wolawst:
nie wymienilem tylko czujnika stukowego spalania bo nie wiem gdzie on sie znajduje moze ty mi powiesz jak wiesz bede wdzieczny

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej