Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Poszukiwania X-type

<< < (3/3)

Skiciu:

--- Cytat: Juggernaut w Listopad 22, 2012, 15:20:28 pm ---rozumiem ze preferencje osobiste, bo przy dystrubutorze wychodzi podbnie, osiągi to jednak zdecydowanie benzyna, koszty bnapraw i ekspaltacji również są niższe . Rozumiem że nie lubisz gazu bo to gaz? 

--- Koniec cytatu ---

nigdy auta nie miałem z gazem ale kilka sztuk sprzedałem z nowym gazem montowanym u producenta i uwierz mi, że były większe problemy z takimi silnikami niż z dieslami. Osobiście do gazu nic nie mam ale mnie nie przekonuje poza tym lubię charakterystykę silnika wysokoprężnego :)

BlackV6:
S80 przesadki do X-Type :) to jak z poloneza do malucha ;)

lubieherbate:

--- Cytat: BlackV6 w Listopad 22, 2012, 18:36:46 pm ---S80 przesadki do X-Type :) to jak z poloneza do malucha ;)

--- Koniec cytatu ---
Po przesiadce z Chryslera 300M ta różnica w gabarytach będzie jeszcze bardziej odczuwalna ;P Ale z biegiem czasu olbrzymie gabaryty zaczęły mi przeszkadzać, bo jeżdżę głównie po mieście, a Ci, którzy malują miejsca parkingowe myślą chyba, że każdy jeździ Twingo.
A co możecie powiedzieć mi o automatycznych skrzyniach montowanych w X-type? Czy w silnikach 2,5 i 3,0 były te same skrzynie? Jak jest z ich awaryjnością? Miałem wcześniej trzy automaty - w Volvo i Chryslerze były to bardzo proste, 4-biegowe konstrukcje, w których nic się nie psuło, natomiast w TipTronic w Audi to był istny koszmar, wydałem na tę skrzynię chyba więcej, niż wart był samochód, a i tak nie pracowała jak powinna.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej