Dział Techniczny > XK8/R (1996 - 2006, jako x100), XK (2007 - 2015 jako x150)

Jag XKR 01r brak w doładowaniu?

<< < (4/6) > >>

LCQ:
Panowie, od razu się podpytam co do świec, nigdzie nie mogę znaleść do 4.0, dostępne są do 4.2, czy to te same?? ma ktoś sprawdzone numery zamienników typu NGK/Bosch/Denso (chyba że nie sprawdzają się dobrze w tych silnikach??)

Fishman:
Wittaj,
Nie jestem pewien czy odpowiem Tobie na pytanie co do świec. Spróbuje poszukać wieczorem.
Najprościej by było gdybyś przełożył świecę i cewką. Np wyjmij świecę i cewkę z 3 cylindra. Cewkę zamień z 1 cylindrem, a świece z 5. Sprawdż gdzie teraz pojawi się błąd. Dzięki temu będziesz wiedział czy to świeca czy to cewka!
Pozdrawima.
Ps. Przydała by Ci się rozpiska jak numerowane są cylindry w tym aucie. Ma ktoś??

LCQ:

--- Cytat: Fishman w Październik 23, 2012, 10:12:16 am ---Wittaj,
Nie jestem pewien czy odpowiem Tobie na pytanie co do świec. Spróbuje poszukać wieczorem.
Najprościej by było gdybyś przełożył świecę i cewką. Np wyjmij świecę i cewkę z 3 cylindra. Cewkę zamień z 1 cylindrem, a świece z 5. Sprawdż gdzie teraz pojawi się błąd. Dzięki temu będziesz wiedział czy to świeca czy to cewka!
Pozdrawima.
Ps. Przydała by Ci się rozpiska jak numerowane są cylindry w tym aucie. Ma ktoś??

--- Koniec cytatu ---

Panowie, może ktoś podrzucić rysunek który to cylinder? jeżeli stoimy przed autem 4 cewki z lewej strony mają dobry dostęp gorzej z tymi po prawej. Dzięki za pomoc

BlackV6:
mam schemat z XK8 4,0 rocznik 99 wrzucę może się przyda ;)

LCQ:
dzięki :-), teraz pytanie czy 3A czy 3B, jakby nie dało się oznaczyć 1-8 ehhh,

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej