Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Gwizdanie doprowadza mnie do szału !
kogutki:
Pisales, ze byles z tym problemem w ASO, a co powiedzieli mechanicy? Jakie elementy zostaly wykluczony/sprawdzony
i jak? Trudno bedzie wirtualnie rozwiazac problem, ktory na zywo w ASO nie zostal rozwiazany ....
wietpol2:
Na pewno to nie łożysko wału, wykluczone zostały wszystkie elementy możliwe do wykluczenia, po naradzie w aso stwierdzili że to skrzynia lub rozdzielacz co jest totalną i kompletną bzdurą, powiedzieli tak żeby mnie zbyć. Postaram się nagrać ten dźwięk i wrzucę to na forum. Ja osobiście jestem w 100% pewien że to gwizdanie idzie z prawego przedniego koło. Wymieniłem już amortyzator, oponę, łożysko w kole tarcze, zrobiłem zbieżność, oklejałem taśmą. Mojego mechanika jak i zarówno mnie zastanawia półośka... i chyba zdecyduje się na nową ...
wietpol2:
Problem rozwiązany.... niestety aby go rozwiązać trzeba było podjąć hardkorowe kroki ... wymontowałem maskę z mechanikiem i ja jechałem a on siedział na przednim pasie i słuchał stetoskopem silnika.... okazało się że dźwięk wydobywa się z rozrządu .... po ściągnięciu dekla ukazał się wyorany ślizg łańcucha, wyorał się ponieważ prawy napinacz miał wyłamaną zapadkę i łańcuch latał... kupiłem cały rozrząd (klin,koło zębate, ślizgi, napinacze, łańcuchy) i po problemie. Nie wiem tylko dlaczego to gwizdało pomiędzy 50 a 70 km/h .... zbieg zbiegów okoliczności
luko_j:
To masz hardkorowego mechanika.. 70 na godzinę a on siedzi w najlepsze na silniku i go osłuchuje.. :-hehe ale dobrze że się udało znaleźć rozwiązanie..
Jacob:
Mechanik jak skarb. Mogłes to nagrać, hahahha :-clap
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej