Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Gwizdanie doprowadza mnie do szału !

<< < (3/5) > >>

Jaguar Parts:
albo kierownice plastikowe do chłodnic. Może nie ma którejś i wali powietrze gdziekolwiek. Tak się zdarza w XF jak ktoś wsadzi np do 2.7d zderzak z 3.0d z kratkami przepuszczającymi powietrze. W 3.0 są z boku chłodniczki a w 2.7d nie. Szum jest wtedy spory

wietpol2:
panowie tak jak pisałem wyżej zaklejałem cały przód taśmą klejącą i folią i dalej gwizdało i dalej gwiżdże ja osobiście się słabo znam ale według mnie to coś związanego z napędem bo odgłos powietrza jest inny .... czekam na dalsze propozycje może ktoś to już przerabiał....

ardo91:
mam to samo. Jeszcze sie za to nie brałem, ale rzeczy które miałem sprawdzić już zostały  wymienione. Zajmę się tym w przyszłym tygodniu, ale jak ktoś znajdzie przyczynę wcześniej  proszę o info.  :-tylko

wietpol2:
do ardo91 czekam na info od ciebie !!!

zadek07:
Kolego a czy to nie jest przypadkiem lozysko na wale? Zrobło sie troszke ziemniej i ono moglo dac o sobie znac. I wlasnie przy takich predkosciach sie ujawnia, bardzo prosto to sprawdzic. Musisz podniesc caly bok samochodu lewarkiem, tak zeby przednie i tylne kolo bylo w powietrzu. Nastepnie wsadasz do samochodu, odpalasz i wrzucasz 4 bieg i rozedzasz kola do zadanej predkosci. Auto nie odjedzie bo zadziala mechanizm roznicowy. Jak bedzie wyc pod autem mniej wiecej na srodku (bo tam wlasnie jest lozysko) to wiadomo ze lozysko. Wiem ze one byly wadliwe do ktoregos roku.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej