Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Pomocy , wymienilem zbiorniczek wyrownawczy i nie moge odpowietrzyc ukladu
bakielita:
Witam ,
Nie moge odpowietrzyc ukladu obawiam sie najgorszego, reakcja ktora opisze nie jest latwa do zrozumienia przynajmniej dla mnie.
Wymienilem zbirniczek , zalalem plynem chlodniczym i czekalem z otwartym korkiem do zbiorniczka na efekt odpowietrzenia , pojawialy sie raz na jakis czas bomble pychane przez najgrubsza rurke do zbiorniczka. Poziom w zbiorniku wyrownawczym podnosi sie i opada , temperatura wzrosla do momentu odpalenia sie wentylatora , myslalem ze po sprawie , a jednak nie.
przynaciskaniu gazu widze jak plyn jest zaciagany i sie zmiejsza stan w zbiorniku wyrownawczym , a jak odpuszczam gaz ply wraca w takim stopniu ze jest wyplowany na zewnatrz.
A jak zakrece korek i sie przjade odrazu zaczyna sie podnosic temperatura i nie wiem o co chodzi , wentylatory chodza caly czas praktycznie po wlaczeniu za pierwszym razem.
Sprawdzalem w plynie nie ma oleju ani benzyny i w oleju nie ma pynu ani wody , mam nadzieje ze to nie uszczelka pod glowica , w pracy silnika nie ma zmian , nie dymi z rury etc.
Co to moze byc?
lysyyy:
To, że poziom opada jak dodasz gazu a potem się podnosi to normalne. Jak wysoko ta temperatura się podnosi?
Na ciepłym silniku dolej płynu na maksa i wtedy zakręć korek i się przejedź spokojnie. Powinno się odpowietrzyć samo...Po jeździe sprawdź jeszcze raz poziom płynu DELIKATNIE I POWOLI odkręcając korek.
BlackV6:
pamiętaj że korek jest z tzw. wentylem odpowietrzającym ,powodzenia w odkręcaniu :-hehe
lysyyy:
Jeśli wszystko jest w porządku z głowicą i nie pompuje ciśnienia do układu chłodzenia, to przez chwilę posyczy i nie będzie fajerweków. Jeśli natomiast ciśnienie będzie bardzo długo schodzić, to trzeba sprawdzić, czy korek jest dobry - najlepiej wsadzić inny i sprawdzić czy będzie lepiej. Odkręcać jest najlepiej przez jakąś szmatkę itp.
bakielita:
Temperatura sie podnosi praktycznie pewnie do momentu wrzenia ale nie doprpwadzam do takiego momentu , wylaczam silnik ale zaczelo sie to tak ze na autostradzie temperatura doszla do momentu ze zapalila mi sie czerwona lampka temperatury wody. Ale sie niezagotowalo szybko zjechalem , otworzylem nagrzewnice , zestudzilem go potem dolalem wody na stacji benzynowe.
Nie dojechalem do domu jak znowu mi sie zaczelo to samo , temperatura sie zaczela podnosic w szybkim tempie. JEst definitywnie zapowietrzony na maksa , ale mam wrazenie jakby te powietrze bylo wpychane do zbiorniczka przez prace silnika ,
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej