Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Otwieranie bagażnika

<< < (2/4) > >>

Etain:
Ja akurat mialem troche inny problem, bo ja moglem otworzyc z pilota. U mnie problem byl w tym okraglym przycisku na bagazniku, ktory dziala na zasadzie zwarcia dwoch przewodow. Jeden przewod sie urwal bo byl krotki i drzwi sie nie otwieraly. U Ciebie to wyglada na jakis problem z silniczkiem, a szczerze powiedziawszy nie wiem jak otworzyc mechanicznie ten bagaznik Oo

Podobno jest taka raczka do otwierania choc ja takiej u siebie nie widzialem...potem zobacze jak bede gdzies jechal. Ewentualnie sprawdz bezpiecznik 55 pod kierownica
http://www.tinypic.pl/4tab9fo304gs

gonzo7:
Witam.
Mam problem z otwarciem bagażnika.

Wczoraj wyciągałem akumulator i po jego wsadzeniu programowałem zamykanie szyb z kluczyka zauważyłem, że nie działa otwieranie klapy.
Może to tylko głupi zbieg okoliczności, ale wcześniej wszystko działało. Jedyno objaw to ze przy zamykaniu trzeba bylo mocniej docisnac klapę ręką.

Czytalem wątek o programowaniu kluczyka - wykonałem zgodnei z instrukcją.
1-2-1-2-1-2-1-2-1-0 jak najszybciej przekręcać stacyjką był gong, ze gotowy na programowanie, następnie naciskam guzik na pilocie i słychac gong ok (obojetnie jaki guzik łacznie od klapy bagaznika).

Niestety mam kanapę nieskładalną i pojęcia nie mam co dalej zrobić.
prośba o pomoc

bodi:
gonzo ja mam składaną klapę, ale otwiera się ją pociągając za uchwyty z bagażnika, więc w sumie niewiele by to dało. Jedyna przewaga, to chyba taka, że po położeniu tylnego podłokietnika można byłoby pokusić dostać się do bagażnika właśnie tamtędy

gonzo7:
przymierzam się do awaryjnego wejscia do bagaznika przez zdemontowanie kanapy tylnej - nic nie udało mi się sensownego znaleźć na ten temat takze ta metoda pozostała
pytanie czy w kazdym X-Type jest linka do otwierania bagażnika ze srodka
pytam bo ja nie przypominam sobie tego u siebie
czy wewentualnie ktoś mógłby zrobic zdjęcie gdzie ona dokładnie jest

slawek:
Nigdy takiej linki nie widziałem w x-typie, u mnie na pewno nic takiego nie ma.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej