Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Otwieranie bagażnika

(1/4) > >>

Etain:
Witam wszystkich
Od 2 tygodni jestem posiadaczek X type z 2005. Mam maly problem z bagażnikiem bo podczas otwartego samochodu nie moge otworzyc bagażnika...jedynie na pilota mozna go otworzyc. W instrukcji wyczytalem ze powinno sie normalnie otwierac. Szukalem na forum jakiegos podobnego problemu ale nic nie znalazlem :/.
Czy ktos moze sie spotkal z czyms takim, albo jest w stanie ktos mi powiedziec jak zabrac sie za rozkrecenie tego tylu zeby dostac sie do tego przycisku ?

Pozdrawiam Michał

luko_j:
Owszem nie zawsze się da otworzyć. Jak wyciągniesz kluczyk ze stacyjki i zamkniesz drzwi to po kilku sekundach nie będziesz mógł otworzyć bagażnika z guzika klapy. Otwórz z pilota drzwi i od razu spróbuj otworzyć klapę z guzika na klapie. Ewentualnie jak przekręcisz kluczyk na świecące kontrolki to też możesz otworzyć z guzika na klapie. Nie zablokuje się też jak zostawisz któreś drzwi otwarte. Po prostu jak są pozamykane drzwi i klapa to się aktywuje alarm który blokuje bagażnik. Drzwi można otworzyć normalnie ale.. tylko drzwi kierowcy nie włączą alarmu od razu. Przy pozostałych zacznie wyć od razu a przy tych zacznie cicho pikać i czekać aż albo włożysz i przekręcisz kluczyk albo naciśniesz otwieranie drzwi. Sprawdź to więc. :-tylko

Etain:
No wiec nic z tego poniewaz o tym auto alarmie juz wczesniej doczytalem i kilka razy sam sie przekonalem jak mi zaczal wyc :D. Wydaje mi sie ze to jednak ten przycisk okrągły na drzwiach bagażnika :P. Ale slucham kolejnych porad :D.
A swoja droga da sie jakos wylaczyc ten autoalarm ? W sensie zeby zalaczal sie tylko przy zamknietym samochodzie i wylaczal przy otwartym ?

Etain:
A wiec poradzilem sobie :D. Spedzilem 2 godzinki i zrobione. Kabelki nie wytrzymaly bo byly zbyt mocno ponaciagane. Chyba poprzedni wlasciciel cos kombinowal bo nie chce mi sie wierzyc ze oryginalnie mogly byc takie krotkie :).
Pozdrawiam

Mruczek:

--- Cytat: Etain w Lipiec 23, 2012, 21:13:40 pm ---Witam wszystkich
Od 2 tygodni jestem posiadaczek X type z 2005. Mam maly problem z bagażnikiem bo podczas otwartego samochodu nie moge otworzyc bagażnika...jedynie na pilota mozna go otworzyc. W instrukcji wyczytalem ze powinno sie normalnie otwierac. Szukalem na forum jakiegos podobnego problemu ale nic nie znalazlem :/.
Czy ktos moze sie spotkal z czyms takim, albo jest w stanie ktos mi powiedziec jak zabrac sie za rozkrecenie tego tylu zeby dostac sie do tego przycisku ?

Pozdrawiam Michał

--- Koniec cytatu ---

Część Michał.
Od kilku dni mam ten sam problem - ani pilotem ani guzikiem nie jestem w stanie odtworzyć bagażnika (a mam w nim rzeczy które są mi potrzebne). Podejrzewam że silniczek bagażnika się zepsuł :/
Jak w końcu udało się Tobie otworzyć bagażnik? Co trzeba tam wymienić?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej