Dział Techniczny > XJ-40, XJ-81 (1986-1994)
XJ40 Gold Edition
Marcineq1986:
Choc jesli wyprodukowano ich nawet 1500 to mysle ze do dnia dzisiejszego nie zachowalo ich sie wiecej niz z 400, 500
BlackV6:
A ja tam klimy nie używam w ładny słoneczny dzień (no chyba że jest powyżej 30 szt C) okna pootwierane szyberdach także i spokojnie przemieszczam się z punktu a do b ;D ;D i szczerze powiem że mam gdzieś co myślą inne osoby najważniejsze że mi się podoba i nigdy nie napisałbym że jest żenujący bo np. nie mam grzanych foteli ;)
katar83:
Gold to model zrobiony z czesci ktore zostaly w fabrykach, wiec nie bylo wiekszego wyboru jesli chodzi o kolor czy tapicerke. Sa modele super wyposazone i sa mniej wyposazone. Jesli chodzi o klime to byla to opcja dodatkowa i jak ktos chcial to mogl miec klime bodajze za £1500 extra. Zalezalo od wlasciciela pierwszego, chyba, ze auto bylo wystawowe, wtedy jezdzilo od salonu od salonu by na koncu zostac sprzedanym na zamknietej aukcji za pol ceny.
Marcineq1986:
Więc jestem ciekawy jak traktowac wersję Gold jak zło konieczne, czyli wybrakowaną końcówkę Partii 40tek. czy jak rarytas ... ostatniąz 40tek.????
slavek:
każdy samochód to rarytas... wszystko zależy od szacunku jakim darzysz maszynę. Miałem kiedyś bmw e-32, niby nic specjalnego bo wyprodukowanych było sporo, maxymalnego wyposażenia też nie było ale był śliczny lakier, piękna jasna skóra, felgi pasujące do modelu i to sprawiało że auto zwracało na siebie uwagę. Dla mnie to był rarytas w pewnym sensie bo dla byle "znawcy" to była tylko stara 7-ema... nigdy nie mialem rarytasu z prawdziwego zdarzenia, ale zawsze miałem samochody wyjątkowe, nietuzinkowe z jakąś ciekawą historią i to jest dla mnie ważne. Że spełniam swoje motoryzacyjne marzenia i każdy samochód który posiadam ma w sobie to coś co powoduje że moje serce bije szybciej, że uśmiecham się rano wsiadając do niego. Każdy z nas jeździ jakimś rarytasem, bo każdy z nas ma wyjątkowy samochód... i warto być tego świadomym.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej