Witam wszystkich,
Pisze ten temat nie bardzo orginalny ponieważ dotyczy szarpania przy dodawaniu gazu czyli jak sobie jadę i dodaje gazu to kotek jakby chwilke się zastanawia nastepnie szaprie a potem przyśpiesza,
na ten temat przeszukałem całe forum a wiec za szarpanie odpowidzialne cewki, świece, lewe powietrze. A więc mając takie informacje wybrałem się do mechanika (chcialem cos wiedzieć o przyczynach zanim zgłosze się do servisu) i
wymieniłem świece cewki, i naprawiona została nieszczelność na takim kolanku w okolicach kolektora, komputer pokazał 0 błedów,a kotek nadal szarpie, czujnik fazy rozrządu także ok (czy jakoś tak się to nazywa nie pamiętam nazwy)
zbadałem takżę ten wątek
http://jaguarclubpoland.net/forum/index.php/topic,13953.30.htmlale to też nie, zrobiłem 4 mechaników servis fiata i renault i nikt nie wie co jest grane. Moje pytanie jest takie co wy na ten temat myslicie ? jakieś rady? inne przyczyny?Ostatni mój pomysł na przyczyne to EGR. pytam poniewż tak mi się zdaje że trzeba będzie odwiedzić servis jaguar.
I jeszcze taka myśl czy jest możliwe ze te komputery diagnostyczne są "zasłabe " na jaguara i pokazuja brak błędów a tak naprawde to błedy są? jest taka możliwość?
Podczas wizyty w sevis fiata komputer pokazywał odczyty z sądy lambda, no to chyba by błędy wykazał jakby były,
to taka moja myśl odnośnie diagnozy.
Pozdrawiam i bardzo prosze o pomoc.