Dział Techniczny > Technika ogólna, Literatura

Ipod i radio

<< < (10/10)

booschmen:
Twoje radio od tylu wyglada jak to w linku ponizej a tyl radia masz na 45zdjeciu

http://www.cardomain.com/ride/2378983/1999-jaguar-xk-series/page-6

KrzysiekEg:
Wychodzi na to że mam M bus, i teraz pytanie: wystarczy sam kabel m bus-rca, rca-maly jack 3,5 mm ( takie są teraz dostępne na allegro), i do tego podłaczony odtwarzacz mp3?
Czytałem różne teksty że potrzebny jest adapter który zwraca sygnał do radio ze zmieniarki.
 A w tym radiu nie ma przycisku AUX, tylko kaseta/cd.
Czy ktoś ma to rozwiązanie zastosowane?

KrzysiekEg:
A więc nie wystarczy sam kabel m bus rca i przejściówka na 3,5 mm. Radio się nie przełacza i nie obiera sygnału z mp3.
Prawdopodobnie mp3 nie zwraca sygnalu sterującego z radia.
Teraz spróbuje wpiać sygnał mp3 pod odtwarzacz kaset lub w pasmo am.

KrzysiekEg:
Rozwiązałem problem mp3 w moim Kotku. Kumaty elektronik wpiał mi przedwod z mini jackiem, nawet nie za głowica kasety, a bezpośrednio do procesora dzwięku w radio. Ustawił tak mechanizm kasety że radio widzi ją cały czas załączoną. Wyprowadzony kabelek koło popielniczki, i tam podłączenie czy to odtwarzacza mp3, czy też telefonu czy innego źródła dzwięku to już pikuś. Przełącznie miedzy am/fm a cd/tape następuje bez najmniejszych problemow. Jakość dzwięku jak dla mnie bardzo dobra.
Koszt imprezy 50 zł.

krzysztofk:

--- Cytat: KrzysiekEg w Kwiecień 27, 2012, 17:46:46 pm ---Rozwiązałem problem mp3 w moim Kotku. Kumaty elektronik wpiał mi przedwod z mini jackiem, nawet nie za głowica kasety, a bezpośrednio do procesora dzwięku w radio. Ustawił tak mechanizm kasety że radio widzi ją cały czas załączoną. Wyprowadzony kabelek koło popielniczki, i tam podłączenie czy to odtwarzacza mp3, czy też telefonu czy innego źródła dzwięku to już pikuś. Przełącznie miedzy am/fm a cd/tape następuje bez najmniejszych problemow. Jakość dzwięku jak dla mnie bardzo dobra.
Koszt imprezy 50 zł.

--- Koniec cytatu ---
też chciałbym tak wykorzystać kasete lub am czestotliwość, może ktoś wie gdzie to podłaczyć? Jag s-type z 99 roku.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej