Dział Techniczny > XJ X300, X305, X308 (1994-2003)
X308 - lampy przednie
jazabek wac³aw:
Koledzy,
może ktoś z Was miał podobny problem, pojechałem z kotkiem zrobić badania techniczne i okazało się że mam lewą lampę z anglika. Czy da się taką lampę lampę przerobić na przystosowaną do ruchy prawostronnego ? Czy ewentualnie muszę kupić tylko jedną lampę czy musi to być cały zestaw ? Może wszystko będzie ok po zmianie tylko niektórych elementów w lampie, ale jakich ?
Choina:
Trzeba wymienić odbłyśnik. Szkło jest to samo.
Samego odbłyśnika raczej nie kupisz.
booschmen:
Dokladnie jak pisze "Choina" gdzies na allegro kiedys widzialem lampe do x308 prawa lub lewa po 700zl za strone (dotyczylo to lampy ze swiatlem mijania i lampy drogowej wraz z uchwytami silniczkami itd. po prostu tylko odkrecic na uchwytach odpiac kable i przelozyc) nawet sam sie zastanawiam nad ich kupnem bo ja mam znowu amerykanskie reflektory i kupic do nich zarowke to jakis koszmar;/
jazabek wac³aw:
Koledzy,
a gdzie można kupić taka lampę w rozsądnej cenie ? Allegro się boję bo wydaje mi się że prawie wszystkie lampy, które tam są pochodzą z anglików. Może są jakieś sprawdzone sklepy z częściami używanymi np. z Niemiec ? Ewentualnie może odbłyśnik z innego modelu pasuje?
kogutki:
Sklep niemiecki ktory jest specjalizowany na XJ ma swoj baner na forum. Ale ty chyba masz swoj ulobiony sklep,
ile tam kosztuje?
Nie pasuje odblysnik z zadnego innego modelu. Pytales sie u lolka?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej