Dział Techniczny > XJ-40, XJ-81 (1986-1994)

JAGUAR XJ6 XJ40 Z 1995 kolejny problem dławi się jak dodaje dużo gazu

(1/3) > >>

new_22:
Witam po zimie dziś odpaliłem jaga i co mojemu zdziwieniu jak zimny zapalił okej super.
Ale jest problem jak dodaje szybko gazu to się dusi i dławi a nawet potrafi zgasnąć a jak dodaje pomału do jag wkręca się na obroty normalnie jaki może być powód pomóżcie !!! nie mam pojęcia wiem że w zime wymieniałem czujnik wału i było okej ciekawe co teraz ????

lysyyy:
Albo zalewa paliwem, bo przycina się przepustnica i dostaje za mało powietrza, albo przepustnica otwiera się dostatecznie szybko ale za to paliwo za wolno dociera... Przepustnica brudna albo zapchany filtr paliwa - tak w pierwszej kolejności bym sprawdził.
P.S. A mogą być jeszcze świece na wykończeniu...

romek:
odczytałeś VCM?

new_22:
błąd nie pojawiał się żaden ale wiem ale jak sprawdzałem czy wtyczki są okej to pojawił się potem błąd fuel fail 14 czyli chodzi o czujnik temperatury

a przepustnica się otwiera dostatecznie nie przycina się oglądałem

powiedzcie czy czujnik wału może mieć z tym coś wspólnego

aha najśmieszniejsze  jest to że jak jest zimny to jest wszystko okej dopiero ja się trochę rozgrzeje to cuda sie takie z tym dławieniem dzieją czy to możliwe pozdrawiam
a może to ten czujnik temperatury ale chodził dobrze ( tylko że jest od rovera )
co wy na to ????

bo ja nie kumam

Michal_C:
Ja tak mialem przez czujnik walu. Wymieniales na nowy czy uzywany?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej