Witam.
Aktualnie nie jestem jeszcze posiadaczem Jaguara , i tak naprawdę nie myślałem o tym aż do momentu przeczytania pewnego artykułu w miesięczniku Classic Auto , który nagminnie kupuję . Okazało się , mam nadzieje że tak jest , jeżeli nie to proszę o oświecenie mnie , że Jaguary nie są wcale tak nieosiągalne jak stereotypowo się wydaje , mam na myśli spalanie , części i koszt pierwotny zakupu jaki trzeba ponieść . Uważam , po wstępnej analizie ogłoszeń np. na Allegro , iż w porównaniu z np. Mercedesem , czy BMW , Jaguar oferuje dużo więcej za niższą cenę .
Jestem zwolennikiem aut nietuzinkowych , nie muszą one się koniecznie podobać i mieć uznanie wśród ludzi otaczających mnie ; przede wszystkim ja mam czuć entuzjazm z posiadania danego pojazdu z przyczyn często nie mających wiele wspólnego z logiką .
Obecnie posiadam Mercedes-Benz W124 Coupe , który bardzo podoba mi się , lecz odczuwam w nim zbyt wielki brak mocy i charakteru , szczególnie po Alfa Romeo V6 TB którą posiadałem .
Przeglądając wiele samochodów jakie rynek proponuje , ostatnio również Jaguary , oczarował mnie Jaguar XJR 4.0 model z połowy lat '90.
Zauważyłem w nim funkcjonalność 4 drzwiowego samochodu , ponadczasową sylwetkę , pięknego ( już moim zdaniem ) klasyka , niebanalne osiągi , niską cenę zakupu.
Obecnie czekam na zbycie swojego obecnego auta , aby móc nabyć Jaguara .
Widząc że nie chcę błądzić w temacie , postanowiłem zarejestrować się na forum Jaguara i dowiedzieć się więcej o aucie które zamierzam kupić.
Pozdrawiam.