Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
pompa wspomagania + maglownica
luko_j:
No i pompa działa. Zobaczymy jak długo :-gwizd. Ale kierownica nie wyje, w zbiorniczku się nie pieni. Co do tych milimetrów to rozkręcając ją jeszcze dziś żeby ją ułożyć dokładnie zrozumiałem o co Ci kolego chodzi. Cały problem to ten bolec blokujący wirnik z tuleją. Musi być na równo z płaszczyzną wirnika ale przy składaniu i tak się wałek przesunie więc ma być tak ok 1mm ponad uszczelniacz od strony pompy wody. Kolego nie obraź się ale chyba musiałeś coś źle złożyć bo to jest za prosta konstrukcja żeby nie działało, no chyba że miałem szczęście.. Może tę blaszkę z uszczelką i podkładkę metalową co na nią idzie źle złożyłeś.. mogą być w dwóch pozycjach. Ma być tak jak leci obudowa i jedna i druga. Może Ci ten bolec zboku lub blokujący wypadł podczas skręcania i kręciła się sama ośka bez wirnika. W żadnym stopniu nie staram się nawet podważać Twoich kompetencji ale czasem nie z naszej winy może coś nawalić. Ja to robiłem pierwszy raz w życiu, bo lubię grzebać przy aucie a jak się coś uda to jest satysfakcja. Kilka zdjęć porobiłem, niestety nie etapami bo to zbyt papratliwa robota. :-V
eMWuGSM:
Nie biorę tego za żaden atak na siebie :)
Po prostu jednak nie polecam robić tego samemu, bo na prawdę można się przeliczyć, jeśli Ci sie udało to dobrze. Z ciekawości zostawiłem sobie oryginalną pompę z kota (do regeneracji oddałem jakąś z Mondeo co mi leżała w złomie, próbowałem tą mondziakową robić, ale jak wspomniałem bez rezultatu.
Pytanie, czym wybijałeś ośkę? prasa czy metody partyzanckie?
luko_j:
Partyzantka kolego. Prasą byłoby ciężko żeby dobrze ustawić acz zapewne ręcznie w fabryce nie wkładają tego.. ale pewnie mają matrycę w którą wciskają wszystko. Najważniejsze że działa a jakimi metodami do tego dochodzimy to już mniejsza o to :-gwizd
Nawigacja
Idź do wersji pełnej