... odnośnie montażu parktronica...
moj JAG w standardzie nie miał tej opcji, wcześniej udało mi się nabyć anglika, który natomiast ten bajer posiadał.
Postanowiłem się trochę pobawić i przełozyć z angola do mojego tą ową funkcje. Sprawa wygląda następującą:
- przełozyłem cały zderzak z 4 czujnikami,
- podłączyłem wiązke kabli do czujników,
- wymontowałem z angola małą puszkę i zamontowałem ją do swojego auta na ściance gdzie znajduje się koło zapasowe
( w standardzie w moim Jagu tego nie było)
- podłączyłem jedną czarną kostkę wychodzącą od czujników do tej właśnie puszki,
- pozostałem dwie kostki w kolorze szarym już były przygotowane w standardzie (wystarczyło je tylko podpiąć do puszki),
Po włączeniu biegu wstecznego słychać bardzo cichy dzwięk ale tylko na zawnątrz przejeżdzając rękom koło czujników, wnioskuje że parktronik działa. Nie mogę tylko odnaleśc gdzie w angliku znajduje się tzw syrenka, która donosi o zbliżaniu się do jakiejś przeszkody. Wcześniej kolega napisał mi, że jest gdzieś na tylkniej półce -w bagażniku nic pod tylnia półką nie widziałem, wymontuje jeszcze z anglika tą ową półke i zobacze czy czasami nie ma tego urządzenia gdzieś pod tapicerką.
Koledzy może ktoś wie, gdzie to się dokładnie znajduje - pomóżcie proszę, może wtedy bedzie to u mnie w Jagu chodzić
Pozdrawiam