Witam
- szyba
wymiary szyb z x300 i x308 są takie same i pasują, ale w x300 były stosowane dwa rodzaje mocowania lusterka (trójkątne i prostokątne), w x308 są mocowania prostokątne. W pierwszych rocznikach x308 (na pewno do 2000r, dalej ie wiem) nie było czujnika deszczu, oczywiście jeśli w swoim x308 masz czujnik deszczu to szyba nie pasuje.
- siedzenia
Mocowania w podłodze są takie same, jednak wtyczki i sterownik siedzenia jest inny, więc trzeba przełożyć instalacje elektryczną, dodatkowo x308 ma poduszkę powietrzną.
W obu modelach występowało kilka wersji wyposażenia fotela, manualne (ele. był tylko podnoszone siedzisko), w pełni elektryczne, oraz elektryczne z pamięciami, przy czym potencjometry do pamięci były tylko w siedzeniu kierowcy, czyli w angliku jest to w fotelu prawym.
Wszystko da się przełożyć, wielokrotnie to robiłem, ale myślę że lepiej przełożyć same poszycia.
Uwaga!!! Jeśli macie fotele manualne, to można bez przeróbek założyć fotel elektryczny wymieniając tylko krótki fragment instalacji między fotelem, a podłogą.
- lusterka
lusterka pasują z x300 do x308, oczywiście w obu modelach jest klika wersji wyposażenia lusterka, nakładkę chromowaną można bez problemu przłożyć