Dział Techniczny > XJ-40, XJ-81 (1986-1994)

czyszczenie wtrysków

<< < (3/4) > >>

XJSC:
Czyszczenie wtrysków metodą dolewania super srodka do paliwa nie pomaga zbytnio, jedynie poprawia sytuację finansową koncernu produkującego ów środek.
Skuteczne metody , które wypróbowałem w swoich jaguarach to:
1. Carb Cleaner firmy Cyclo, czyszczenie wtryskiwaczy po wymontowaniu z listwy.
2. Myjka ultradźwiękowa - co daje największa efektywnosć.
Super środki dodawane do paliwa możemy - musimy stosować profilaktycznie, bo niestety w Polsce nie jest tak dobre i czyste paliwo jak u Jarka w USA.

peres20:
Witam Cie XJSC, Twierdzisz ze w stanach jest lepsze paliwo niz u nas??? :-\. Ale ten Carb Cleaner jest w spray'u???Musze sie dowiedziec czy gdzies blisko mnie, czyli Bełchatowa- Łasku jest jakis warsztat zajmujący sie czyszczeniem ultradźwiękowym wtrysków;), bo napewno jest to najskuteczniejsza metoda. Pozdrawiam

XJSC:
Tak ! Jest to środek w sprayu.
Używam go regularnie od kilku lat i jest sprawdzony przez fachowców z mojej okolicy.
Ale nie jest to tak dobre jak ultradźwięki.
Podczas czyszczenia w myjce osobiście widziałem,  co wyleciało z wtryskiwaczy po godzinnej kąpieli w ultradźwiękach. Wcześniej zużyłem cały spray na 6 wtrysków. Jednak w myjce okazało się że wysypał się kamień-piasek i wyciekła czarna smolista ciecz.
Po czyszczeniu wtryskiwacze wyraźnie głośniej pracują.
Przy okazji warto wymienić oringi, a w wersjach przed rokiem 1993 również plastikowe końcówki.

peres20:
Nie no zdaje sobie z tego sprawe ;D. Narazie nic nie ruszam bo autko pracuje równo i nalezycie :-V.

Jakub32:
Polecam czarny STP do paliwa, zwłaszcza jeśli ktoś jeździ na LPG.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej