Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Chłodnica - czy lekko zakryć?

(1/3) > >>

Artur G.:
Witam, mam  takie staromodne  pytanie, normalnie  bym nie  pytał,  ale sprawa wygląda  tak, że w  piątek  wyjeżdżam w Tatry, a  zapowiadają  ok.  -15oC w dzień. Czy  warto na czas przejazdu   lekko (np.  w  połowie) zasłonić chłodnicę aby kotkowi nie  było  brrr w czasie jazdy?
Zakładam, że  termostat mam dobry i nie  puści na  duży obieg  płynu  ale  pytam na wszelki  wypadek,  czy  ktoś  to praktykował? Czy warto?

lysyyy:
Praktykować - praktykowałem, jeszcze w Polonezie i ładzie 2107  :-gwizd Jeśli masz dobry termostat to powinien trzymać temperaturę nawet przy -30

Borys X-Type:
Moim skromnym zdaniem to bez sensu, w polonezach może to i miało sens, ale nie w nowszych autach :-nie

Sebastian X:
Masz diesel czy benzyna? U mnie normalna praca silnika w każdych warunkach: 90st. Po nocnym postoju po przejechaniu ok. 2,5 km mam 90st i tak w najwieksze upały i mrozy trzyma, nawet nie drgnie więc po co?

Artur G.:
I te  odpowiedzi mnie satysfakcjonują (mam  nadzieje  że nie tylko mnie sie przydadzą).
Do tej pory nie  było żadnych problemów z  temp. silnika, więc chyba będzie dobrze. Miałem  podobne zdanie ale  brakowało mi tej kropki nad i.
dzięki serdeczne ...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej