Dział Ogólny (Tematy Jaguarowskie i nie tylko) > Kotek miesiąca
Konkurs "Kotek miesiąca"-zapoznaj się z zasadami
Jaguar XJ6:
Czyli przykładowo . Mamy watek taki jak ,, Kotek miesiąca '' . Wchodzą do tego wątku widzimy regulamin konkursu i na dole mamy przycisk typu Add Photo ( który jest połączony hiperłączem z np. tinypic albo imageshack ) konto na które wpływałyby fotki musiałby stworzyć któryś z forumowiczów/klubowiczów który byłby odpowiedzialny za ten konkurs . Następnie żeby było to w pełni automatyczne , odpowiedni skrypt musiałby generować od razu po wrzuceniu zdjęcia kod do forum ( żeby dodane zdjęcie pojawiło się na forum w wątku dotyczącym konkursu ) . Żeby nie można było wrzucać fotek bez końca , musiałaby być aplikacja pilnująca czasu ( np. przycisk ( Add Photo ) do wrzucania zdjęcia byłby aktywny od 1 stycznia do 20 stycznia ) , wtedy każdy miałby 20 dni na wrzucenie zdjęcia swojego autka , po upłynięciu tego czasu automatycznie startowałaby ankieta która wyświetlałaby zdjęcia samochodów ( w raz z nicami ich właścicieli ) w kolejności w jakiej były wrzucane fotki ( oczywiście ankieta także miałaby jakiś okres ważności , po upływie którego oddanie głosu byłoby nie możliwe ) . O wiele prostsze było to co robił Lysyyy , czyli tworzył watek , zbierał zdjęcia ( forumowicze i klubowicze wysyłali mu zdjęcia na e-mail ) a on je zamieszczał w wątku , potem robił ankietę , po zakończeniu podawał wynik i zbierał pieniądze na kalendarze . To co napisałem o automatyzacji , jest w dużym uproszczeniu . W praktyce do zrobienia czegoś takiego , nie obeszłoby się bez ingerencji w kod strony do którego dostęp ma jedynie jej właściciel ( Marcus ) . Pomijam fakt , ze pewnie nikt by się tego nie podjął .
Maciejcat:
reasumując co proponujecie żeby było szybko i prosto dla obsługującego
Jaguar XJ 6 masz ochotę i czas się tym zająć
konkurs śmieszne zdjęcie klubowicza jest -oki ( zdjęcia nie muszą być z jaguarem )
możecie dodać jeszcze inne pomysły
otwieramy na to oczywiście nowy wątek z tytułem konkursu
Jaguar XJ6:
Niestety nie posiadam aż takiej wiedzy , żeby coś takiego stworzyć (głównie zajmuję się pisaniem programów pod sterowniki maszyn przemysłowych , skrypty pisze raczej rzadko i nie mam aż takiej wprawy żeby się tego podjąć ) do tego jest potrzebna osoba która się specjalizuje w pisaniu skryptów i modernizacji stron www . Ja jedynie chciałem Wam zobrazować jak by to by wyglądało od strony technicznej . Narazie trzeba otworzyć nowy watek odnośnie nowego rodzaju konkursu w którym każdy się będzie mógł wypowiedzieć ( jeśli będzie chciał ) jakiego typu on ma być . Wybacz Maciejcat , że nie chcę się tego podjąć , ale tutaj jest potrzebny profesjonalista który to wszystko ogarnie i zrobi to szybko i sprawnie .
Maciejcat:
--- Cytat: Jaguar XJ6 w Luty 09, 2015, 20:51:01 pm ---Niestety nie posiadam aż takiej wiedzy , żeby coś takiego stworzyć (głównie zajmuję się pisaniem programów pod sterowniki maszyn przemysłowych , skrypty pisze raczej rzadko i nie mam aż takiej wprawy żeby się tego podjąć ) do tego jest potrzebna osoba która się specjalizuje w pisaniu skryptów i modernizacji stron www . Ja jedynie chciałem Wam zobrazować jak by to by wyglądało od strony technicznej . Narazie trzeba otworzyć nowy watek odnośnie nowego rodzaju konkursu w którym każdy się będzie mógł wypowiedzieć ( jeśli będzie chciał ) jakiego typu on ma być . Wybacz Maciejcat , że nie chcę się tego podjąć , ale tutaj jest potrzebny profesjonalista który to wszystko ogarnie i zrobi to szybko i sprawnie .
--- Koniec cytatu ---
oki
to zakładamy nowy wątek o jakim tytule
Jaguar XJ6:
Można dać tytuł : ,, Pomysł na nowy rodzaj konkursu '' albo ,, Nowy konkurs , sugestie i pomysły '' . Pytanie gdzie zostanie rozpoczęty ten wątek , czy w dziale Kotek miesiąca , czy może Klub JCP i Forum albo The Lounge . Ale o tym zadecyduje zakładający wątek .
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej