Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Problem z kotem
miki151993:
sprawdzałem na oko
BlackV6:
Sprawdź ciśnienie bo to jest ważne , jest wątek odnośnie prawidłowego ciśnienia na listwie ,poszukaj na forum
miki151993:
Ale błąd jest tylko na jednym bloku silnika na cylindrach 2,4,6. Jeżeli by było złe ciśnienie wtrysków to błąd byłby na obydwu blokach. Wygląda to tak jakby miał coś z paliwem zła mieszanka czy coś w tym stylu. Bo kiedy na zimnym się rozpędza to jest dobrze, ale potem kiedy mu wrzucę np trójkę i chcę się bujnąć i wchodzę powyżej 3000 obr to mi się jakby dławił. Ale jak już się bujnie i wrzucę czwórkę to daje trochę gazu minimalnie i ciągnie na tej czwórce. Jeszcze raz podaje kody błędów
P0302
P0304
P0306
P1314
nie mam pojęcia co się dzieje. Jakieś pomysły ?
miki151993:
Uwaga teraz dodaje bardzo przydatny fakt, którego wcześniej nie zauważyłem. Kiedy ustawiam zapłon w pozycji II da się słyszeć dziwny dźwięk (jakby piszczenie czy wycie przy potencjometrze). Kiedy odpalam też go słychać. Kiedy wyłączam zapłon jeszcze przez chwile da się słyszeć ten dźwięk po czym(leciutki strzał gdzieś koło potencjometra ). Kiedy przyłożę ucho w okolicach przepustnicy dam gazu do ok 3,5 tys to podczas spadania z obrotów słychać tam jakieś leciutkie ale to bardzo leciutkie dźwięki (jakby strzelanie zębami czy coś w tym stylu. Trzeba było się dobrze wsłuchać. Czy mógł nawalić potencjometr. Jeżeli tak to dlaczego pokazało mi błędy tylko na jednym bloku ?
miki151993:
Już wiem co było tego przyczyną. Najprawdopodobniej padł silniczek krokowy, dlatego tak piszczał. Padł chyba całkowicie bo podczas jazdy próbnej coś zapiszczało i strzeliło. Potem jak jakoś dojechałem do domu wrzuciłem na luz, otworzyłem maskę i wysiadłem z samochodu. Dźwięk zniknął i kot od razu lepiej chodzi, ale obroty spadły do 500 co jeszcze bardziej utwierdza mnie w tym ze to ten silniczek. Zamawiam nowy i jak wymienię to napisze czy cały problem zniknął :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej