Dział Techniczny > XJ-40, XJ-81 (1986-1994)
żółta kontrolka chyba skrzynia pierwsza od gory po lewej daimler
daniel:
Z tą nie wracającą wycieraczka to jeszcze mogą być zaśniedziałe styki w obudowie silniczka, tam gdzie wchodzą kable od wtyczki zasilania - warto to co jakiś czas przeczyścić. Objaw taki sam jak z bezpiecznikiem.
barto480/daimler:
dzieki za info posprawdzam i bezpiecznik i styki bo mnie wycieraczka wracajac zaskoczyła :o kocur jest zaniedbany ,zaczynam remoncik od bagaznika przyszła juz lampa ,klapa tył juz wyslana ,wywalilem wszsytkie wykladziny teraz odrdzewiacz i malowanie wnetrza gdzies woda sie dostawala najprawdopodobniej przez klape.
Do listy nie działaja lamki oswietlenia komory silnika:) a jakbyście Panowie zobaczyli antene zalaną silkonem to tez dobry patent zdjecia d wgladu :-clap .Przekladal bedę klape tył czyli rozumie ze musze silownik zmienic ten w srodku jezeli chcę otwierac bagaznik z wlacznika w schowku? Dużym problemem stało sie odkrecenie zdezraka tylnego a zabezpieczyc sróby tak zardzewiały ze nic nie pomaga ??????
barto480/daimler:
Witam szybkie pytania
-piszczy mi pasek którą sróbą moge go naciągnąc
-jak wyciagnac gumy i wykrecic swiece
-obawiam sie ze w ukladzie chlodzenia jest woda zamiast plynu aby zmienic mysle ze korek zlewowy jest przy chlodnicy ,a czy jest gdzies zawór do odpowietrzania?
dzieki za odpowiedz
daniel:
- jeśli chodzi Ci o gumy od świec, to wyciągasz na siłę. Do świec potrzebujesz długiego klucza, bo siedzą głęboko (mam nowy zestaw kluczy do 40 razem z tym kluczem, ale okazyjnie nie oddam - w ogłoszeniach znajdziesz).
- w układzie chłodzenia masz korek spustowy przy chłodnicy, ale to nie jest jedyny. Jest jeszcze w bloku silnika śruba spustowa o której często się zapomina przy spuszczaniu. Jest patrząc od przodu samochodu po lewej stronie, trochę nad kolektorem. Dostęp dość trudny, klucz chyba 22, a wylatuje z tego płyn prosto na osonę kolektora, więc zanim się wypali to wesoło sobie dymi spod maski jakby był pożar. Kilka litrów tam wyleci oprócz tego co spuścisz z chłodnicy.
barto480/daimler:
dzieki
bardzo przydatne info
a jak zaleje uklad sam sie odpowietrzy czy jest zawor? i tak na szybko od strony grodzi ponizej dekla jest mokro olejem mysle ze to uszczelka z pod dekla ale po bokach i z przodu dekla nie cieknie
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej