Dział Techniczny > XJ X300, X305, X308 (1994-2003)

[x308] Lusterko wewnętrzne - jak zdjąć bo wyciekło

<< < (4/9) > >>

Michal_C:

Niech potwierdza wlasciciele x308, czy to jest to samo lusterko co na zdjeciu. Ja mialem x300, ale powyzsza fotke znalazlem na google. Darku, Ty wymieniales ostatnio lusterko. Pomocy:)

TYGRYS3:
nie Michale to nie jest od x308 ,poniżej fotki lusterka do x308 fotochrom
demontuje się je zsuwając w dół po odłączeniu żółtej wtyczki

znalazłem jeszcze inny rodzaj lusterka ,sprzedający twierdzi że to do x308 ale rózni się wszystkim może to jakiś starszy model choć wątpie
jeśli ktoś rozpozna to lusterko proszę o komentarz,przede wszystkim posiada białą wtyczkę ,która napewno nie pasuje do żóltej od x308
fotki poniżej link do kontrowersyjnego lusterka ,może to od australijskiej  wersii , bo aukcja jest australii  ;D
--> http://www.ebay.pl/itm/JAGUAR-308-INTERIOR-REAR-VISION-MIRROR-/380313459419

radzioo:
Przede wszystkim lusterko do x308 powinno mieć numer 011530. Obiecałem fotki, więc wstawiam wraz z opisem, tj.:

1. pierwsze zdjęcie to kostka, do której dochodzi 6 kabli, inna nie pasuje
2.na drugim zdjęciu czerwoną strzałką zaznaczyłem blokadę/poprzeczkę, która uniemożliwia wysunięcie lusterka w dół. Widoczne jest nawet miejsce po środku poprzeczki, w którym blokuje się przyklejony do szyby trzpień. Wysuwałem lusterko w górę zgodnie z zieloną strzałką i wyszło bez problemu, choć trochę siły trzeba użyć.

Nowe lusterko trzeba zakładać od góry przesuwając w dół aż do momentu zablokowania się trzpienia o górną poprzeczkę.

Michal_C:
Zwracam honor:)
Zatem takie samo mocowanie co w x300.  :-V

Choina:
Lusterko X300 z początku produkcji miało okrągłą podstawę (takie lusterko jak w aukcji Tygrysa) z potencjometrem, potem zostało zastąpione nowszym. Dokładnie takim jakie było później montowane w X308.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej