Dział Techniczny > XJ X300, X305, X308 (1994-2003)
[x308] Lusterko wewnętrzne - jak zdjąć bo wyciekło
radzioo:
Witajcie, juz po problemie :) Lusterko rzeczywiście zdejmuje sie przesuwając do góry, ciężko schodzi. Kupiłem używane (pasuje idealnie od XK) na Allegro za 300 zł wraz z przesyłką.
jazabek wac³aw:
--- Cytat: radzioo w Listopad 30, 2011, 09:58:34 am ---Witajcie, juz po problemie :) Lusterko rzeczywiście zdejmuje sie przesuwając do góry, ciężko schodzi. Kupiłem używane (pasuje idealnie od XK) na Allegro za 300 zł wraz z przesyłką.
--- Koniec cytatu ---
Ja lusterko też mam, na razie wypiąłem kostkę i zdjąłem osłonkę plastikową pomiędzy lusterkiem a podsufitką, i teraz nie wiem co dalej, jest tam jakiś zatrzask może ? Mam ciągnąć stare lusterko w stronę maski czy podsufitki ?
Kolego jak możesz to poratuj wiedzą i doświadczeniem, bo po ostatniej przygodzie z wymianą bata anteny tracę wiarę we własne siły.
kogutki:
zgodnie z prawa grawitacja - do gory wiec w kierunku podsufitu. dasz rady ;)
radzioo:
jutro wstawię fotki zaczepu lusterka od środka, będzie widać dlaczego należy wysuwać je w górę. Żadnych dodatkowych zaczepów ani zatrzasków tam nie ma, potrzeba wyczucia i sporo siły.
jazabek wac³aw:
--- Cytat: radzioo w Listopad 30, 2011, 20:40:28 pm ---jutro wstawię fotki zaczepu lusterka od środka, będzie widać dlaczego należy wysuwać je w górę. Żadnych dodatkowych zaczepów ani zatrzasków tam nie ma, potrzeba wyczucia i sporo siły.
--- Koniec cytatu ---
I jak będzie z tą fotką ? W piątek zabieram się za swoje lusterko i chcę być przygotowany do wymiany, już mnie ktoś nastraszył że trzeba uważać na szybę.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej