Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

swiatla dzienne w x-type

<< < (12/15) > >>

scyzor:
A sprytne  :-za Nie wpadłem na to  ::)

Hmmm... ale mówisz o żarówkach czy LEDach? Przy żarówkach na pewno by zadziałało. Przy LEDach raczej nie...

Podłączenie podłączeniem, martwi mnie bardziej umiejscowienie... Halogenów wyciągać nie chcę, już samo dziurawienie do mocowania czegokolwiek mnie mierzi (ale trzeba) i raczej skłaniałbym się ku okrągłym ale kiepsko z miejscem na ile na razie spostrzegłem. Pewnie jak już to podłużne łatwiej da się wcisnąć.

Veles:
Witam wszystkich.
Jest to mój pierwszy post tutaj więc proszę o wyrozumiałość.
Kupiłem właśnie światła do jazdy dziennej i mam problem...a raczej elektronik miał problem. Mianowicie, wszystkie LEDy DRLe są sterowane z plusa a kociakach mamy sterowanie minusem i tutaj jest pytanie: jak to podpiąć? jaki modół załącza minus przy włożeniu kluczyka? to jest jedyny problem który nas napotkał.

Jak ktoś wie co z czym złączyć tak żeby LEDy działały  jako kierunkowskazy i migacze (2w1) przy jednoczesnym wyłączeniu dziennych jak się włączają krótkie to proszę o opis.
Pozdrawiam  :-help

scyzor:
Abstrahując i nie podważając pomysłu Jacka Fendera - postaram się w weekend zapodać schemat jak to robiłem w Probe. Bodaj czy też sterowanie nie było minusem...
Średnio myślę teraz po po tygodniu pracy zaczyna się łyk-end ale masę zawsze możesz "na krótko" uzyskać z akumulatora ;)

voitec:
Veles, to kiepski ten elektronik, że nie umie dołożyć tranzystora i rezystora, żeby sobie "zmienić polaryzację". Może niech przekaźnik dołoży sterowany masą, który poda plus na DRL.

luko_j:
Nie wiem co za głupoty gada ten elektronik.. Drly są sterowane z plusa jak zwykła żarówka. Minus do blachy a plus do bezpiecznika w którym pojawia się napięcie po przekreceniu kluczyka.. Do tego przekaźnik wpięty do + do postojówki żeby rozłączać układ drl po włączeniu świateł i już..
Drugiej części nie rozumiem w ogóle.. Jak mają działać jako migacze i kierunkowskazy..

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej