Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

swiatla dzienne w x-type

<< < (10/15) > >>

mateusz1807:
No wiadomo, nie wszystko się da :) ale jeśli można coś opisać producentem, modelem, numerem seryjnym, czy czymkolwiek innym to warto to zrobić. Ten temat ma już ponad 8 lat a nadal jest aktualny. Link za pół roku czy rok już nic nikomu nie da.

luko_j:
Link linkiem, wiesz tych aukcji jest pełno. Wystarczy wpisać drl z kierunkowskazem bau15s i przebierać w ofertach. W mondeo mk3 zrobiłem coś na podobnej zasadzie tylko na żarówce dwuwłóknowej. Tam gdzie była żarówka kierunkowskazu wywaliłem ten pomarańczowy plastik, zmieniłem mocowanie na dwuwłóknowe i zrobiłem postojowki i dzienne. Kierunek wsadzilem tam gdzie była postojówka. A że przerabiałem lampy z xenon na bixenon to jeszcze dodałem dzienne. Niestety w Xie nie da się tak zrobić bo ma tylko 3 punkty świetlne a mondeo 4.

mateusz1807:
Ja chyba jednak pozostanę przy zamianie halogenów. Nie wiem tylko czy brać 70mm z maskownicami do 80mm, czy ryzykować i kupić te 90mm które niby w katalogu mają info że pasują do X-Type. Oryginalne halogeny o oznaczeniu C2S001740 mają rozmiar 80mm

luko_j:
Kup, przymierz. Zawsze masz 14 dni na zwrot. Ja mogę Ci polecić te, które ja mam czyli 80mm, tylko trzeba kombinować z mocowaniem bo nie ma takiego jak halogen. Ale skoro chcesz zrobić w halogenach to może kup moduł obniżający napięcie i zostawisz sobie ori halogeny. Będą świecić na 30% albo z długimi tak możesz też zrobić albo jak nie masz xenonów to w żarówki od mijania.

mateusz1807:
Po co kombinować? Wstawię normalne dzienne, posiadające wszystkie stosowne atesty i dopuszczenia

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej