Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

x-type 2.0 diesel

<< < (3/4) > >>

buczi82:
nie moge zrobic edita wiec napisze pod...
kolega mechanik juz do mnie dzwonil i mi powiedzial ze przeczytal o modyfikacji, tylko nie jest pewny czy ta poprawka jest od poczatku produkcji czyli 2001 czy tak jak w mondeo od 2004 roku... mowil tez ze prawdopodobnie silnik jest forda, ale podzespoly od jaga, tak jak np wtryski, ale nie wie dokladnie, to tylko przypyszczenie ;)
tak wiec czy ktos wie moze od kiedy te poprawki sa zrobione ???
dzieki i sorka za SPAM  >:D

EDIT: aha koles wstawil nowe fotki, pieknyyyyyyyy biore go :))))))))))))))))))

http://www.autotrader.co.uk/classified/advert/201141421349215/sort/priceasc/usedcars/fuel-type/diesel/engine-size-cars/2l_to_2-5l/make/jaguar/page/1/postcode/tf28jz/radius/60?logcode=p

cobi:
Niewiem ale strasznie przypadłą mi do gusty wypowiedz Jeremy Clarcsona na temat porównania x-type z mondeo:

"jaguar ma 98% wspólnych części z mondeo, but ..... człowiek ma 98% wspólnego genomu z szympansem, a mimo to różnica jest kolosalna"

buczi82:
hehe dokladnie, autko piekne, na glowie stane a jutro je zabiore do domu :)

kogutki:
Nie wiem co twoj mechanik ma na mysli "silnik jest forda, ale podzespoly od jaga" bo to nie jest silnik forda tylko
PSA/Ford a Jaguar nie buduje podzespoly. Silniki wraz z osprzetem byly (sa, ale 2.0D juz nie) montowany
na zlecenie i specyfikacje Jaguara przez Ford.

2.0D od poczatku byl wyposazony sytemem wytryskow Delphi common rail.

wiadereczko:
mam identycznego tylko z bogatszymi opcjami dodatkowymi ale nie narzekam. Autko niezłe i nie ma co się oszukiwać psuje się jak każde inne wszystko zależy od tego jak się dba i od szczęścia.
Przeglądnij dokładnie historie autka, możesz zadzwonić do serwisów w którym był robiony i sprawdź HPI czy nie było coś robione wcześniej (klepnięte), poczytaj na forum o usterkach i będziesz wiedział na co zwrócić uwagę. A i możesz go pod kompa podpiąć jak masz takowy kabel.

1.egr - kontrolka na wyświetlaczu silniczka
2. rdza nad tylna tablica rejestracyjną
3. wspomaganie lubi poskrzypywać

i takie tam jak to auto. Skąd jesteś może blisko mnie to mogę posłużyć przykładowym jagiem tyle ze 2.2D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej