Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

x-type 2.0 diesel

(1/4) > >>

buczi82:
Witam Wszystkich :)
Imie Lukasz lat 29 z zapytaniem ;)
Jeszcze nie mam kotka, ale sie zastanawiam nad kupnem 2.0 diesel 130km, 2004rok
dzisiaj juz jechalem zobaczyc, ale w polowie drogi zawrocilem jak moj mechanik powiedzial mi ze tam jest silnik z mondeo no i zebym sie zastanowil i najpierw popytal na forum jak on sie tam sprawuje, tak wiec mam pytanie, jak z tym silnikiem awaryjny czy moze byc, obecnie mam a6 1.9 tdi 115km ale mi sie znudzil i chcialbym jaguara, czy mozecier mi cos poraqdzc ???
w sumie to myslalem tez nad mes c220, toyota vvt 1.8, voyager 2.5 cdr, albo ten mniejszy cruiser 2.1 diesel ehhh sam juz nie wiem co brac :/ kobieta toyoty nie chce bo male i nie bedzie jezdzic jak z dzieckiem, voyager za duzo bo 7 osobowe, mes moze,a le ciut drozszy i malo tego, a jagow troszke jest i w sumie sie kobiecie spodobal...
wiec prosze o porade co z tym jagiem
Nie wiem tez czy to dobry dzial na takie pytania
dzieki wielkie i pozdrawiam

a dokladnie to chce tego:

http://www.autotrader.co.uk/classified/advert/201141421349215/sort/priceasc/usedcars/fuel-type/diesel/engine-size-cars/2l_to_2-5l/make/jaguar/page/1/postcode/tf28jz/radius/60?logcode=p

P.S. mechanika nie zmienie, bo jest najlepszy w moim miescie :)

cobi:
Rada numer jeden: Zmień mechanika !!!
2. Auto tak samo awaryjne jak każde inne.
3.Ja mam 2.0 D 130 koni i jestem mega zadowolony.

Wszystko uzależnione od tego czy nie trafisz na umęczony egzemplarz-zresztą jak z każdym innym autem.

kogutki:
Witaj serdecznie na JaguarForumPoland i baw sie u nas dobrze.

X-Type 2.0 D ma zmodyfikowany silnik PSA/Ford Duratorq TDCi 16V, w tym twoj mechanik ma racje. Nie jest to
jednak nic zlego. Poczytaj troche w dziale techniczmym i jak masz konkretnych pytan, to smialo.

A na pytanie "co z tym Jagiem" ... to musisz sam sobie odpowiadac ;)

Wojtas 0408:
Ja też mam 2,0 Diesel i jestem bardziej niż zadowolony. 130 KM, 330 Nm maksymalnego momentu obrotowego przy 1.8 tys. obr./min. Spalanie 6-8 l./100. Czego chcesz więcej ;D

cobi:
Mi nie udało się wskoczyć powyżej 7,2.

Troche lichę zdjęcia w tym ogłoszeniu i ciężko cokolwiek powiedzieć.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej