Dział Techniczny > XJ X300, X305, X308 (1994-2003)
Wymiana przepływomierza powietrza (XJ X300)
TYGRYS3:
--- Cytat: booschmen w Wrzesień 18, 2011, 15:33:49 pm ---A zebym ja to mial jeszcze dostep do przepustnicy;/ jak narazie przechodzi po odpieciu przeplywki bo to mam na wierzchu;p byl juz wymieniany zawor utrzymujacy odpowiednie cisnienie w listwie wtryskowej, bo nie mial wogole wolnych obrotow.
--- Koniec cytatu ---
nie bardzo rozumiem co masz na myśli ?????? jak to nie masz dostępu do przepustnicy ?
wydaje mi się że to prawie ten sam silnik tylko ma "R" ;D
czy się mylę ?
lysyyy:
Niestety dostęp do przepustnicy wiąże się z demontażem całego dolotu w XJR'ce i nie jest to szybka i łatwa operacja...
booschmen:
Dokladnie ja od gory mam wielki kaloryfer z pieknym czerwonym napisem XJR a ta przepustnica i wszystkie inne cuda sa pod tym kaloryferem jedyne co tam widac to jakis baczek podcisnienia widoczny od strony bagnetu oleju i wiem tylko ze jak spadnie z niego wezyk to nie zapale;/
msiwow:
Myślę, że warto jeszcze coś tutaj dodać... Mianowicie czy przeplywomierz LUCASA jest zamienny z przeplywomierzem SAGEM? Która firma produkowała trwalsze w przypadku X300.
Zalewanie auta na zimnym i sadza z wydechu też może być powodem uszkodzenia przeplywomierza?
Gonzalles:
Przy aktualnej cenie części czy kupisz jednej czy innej firmy nie ma to znaczenia, tyle samo zapłacisz, czyli na razie niewiele.
Kupuj co znajdziesz z sensem.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej