Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Zdarte tylne opony od wewnętrznej strony

<< < (2/3) > >>

wiadereczko:
Witam chciałem odświeżyć temat.
Mam podobną sytuację tnie mi opony tylne od środka po wymianie tylnych wahaczy dolnych na poliuretany.
Chciałem zrobić zbieżność i geometrię tyłu ale powiedzieli że w X-typie nie można. I co teraz???

Jakieś porady pomysły??

BlackV6:
porada taka zmień mechanika jedz do porządnego serwisu i niech ci to ustawią ja to robiłem w ASO Ford

wiadereczko:
No byłem już u dwóch i obaj powiedzieli to samo. ( podpowiem że jestem  w UK). Można ustawić koła w poziomie ale nie w pionie.

Połączono

dodam że chodzi o ustawienie / \ tego kata w pionie

Połączono

Czy miał ktoś podobny problem po zmianie wahaczy na oryginały albo na poliuretany z olkusza.
bylem u dilera forda i nawet tam powiedzieli ze kata pochylenia koła (|nie zbieżność) / \ nie można zmienić z tylu.

BlackV6:
Bardzo ciekawa sprawa z tym zawieszeniem , ja robiłem zawieszanie i nie było najmniejszego problemu ,po założeniu pol. z tyłu pojechałem na sama zbieżność i to wystarczyło nie tnie opon , problem leży gdzie indziej ,gdzie zakupiłeś wahacze? jak były montowane itd

wiadereczko:
Wahacze były moje stare i nic poza dolnymi wahaczami w zawieszeniu nie było ruszane i było git. po zmianie na polibusze prawa strona tnie strasznie a lewa mniej. Więc dziwne to troszkę. Zbieznośc była ustawiona  i jest ok tylko kąt pochylenia koła jest walnięty

Tak wyszło po ustawieniu zbierzności

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej