Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Wymiana głośników tył

<< < (5/6) > >>

maksiu:
ale to cena za 20 sztuk więc wyjdzie niecałe 2zł za sztukę a nigdy nie wiadomo ile tam uda mi się ich złamać  :P a zamawiam przez kogoś więcej rzeczy więc wysyłki dodatkowo nie liczę  ;)

Vey:

--- Cytat: maksiu w Kwiecień 15, 2014, 16:37:59 pm ---Czy to są właśnie te kołki, o których mowa: http://www.ebay.co.uk/itm/JAGUAR-X-TYPE-DOOR-TRIM-PANEL-CLIPS-X20-WHITE-/230929389743?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item35c476d8af Po 7 sztuk na jedne drzwi rozumiem, zamówić jeszcze dla kogoś?  :-V

--- Koniec cytatu ---

Widzę, że problem z kołkami to norma, niestety na ebay'u dostępne są jedynie "męskie" części spinek.
Jeśli ktoś tak jak ja potrzebowałby "damską" cześć mocowaną do blachy drzwi do której wchodzi kołek od tapicerki.
Proszę o kontakt na priv.

Odnośnie wymiany głośników to w drzwiach woofery pasują zarówno standardowe 160mm jak i 165mm.
Natomiast adaptery montażowe możemy kupić plastikowe np. od Pioneera lub co jest chyba dużo lepszą opcją pierścienie dystansowe MDF 165/30 mm .
Jedynie takie pierścienie, jeśli nie są zaimpregnowane fabrycznie, warto byłoby zaimpregnować lakierem jachtowym, bejca ew. biutmiczna masa wygłuszającą/konserwującą do profili zamknietych.

Osobiscie jestem w trakcie wykonywania zabudowy audio w X-type'ie postaram się w miarę postępu prac zamieszczać na forum w osobnym temacie fotostory.

Fiorino:
Tych kołków możecie poszukać w Norauto, tam swojego czasu mieli stojak z zaczepami różnego rodzaju...
Czy mógłbyś pochwalić się efektami?
Czy możecie jeszcze powiedzieć jak grube muszą być te dystanse MDF? 30mm?

Jacek90:
Czy dystanse głośników do X-Type pasują od XF? Tylko takie są dostępne na Allegro i inny sklepach online. Rozstaw (na zdjęciu) jest podobny, wręcz identyczny. Oryginalnych nie da się odseparować. To ważna część "wymiany głośników", więc pytam tutaj.

Math:
Chciałbym zmienić przednie głośniki z zestawu Premium Audio na Focal R-165C, ew. coś od Hertza. Czy te dodatkowe tweetery nie będą przeszkadzać ? Bo w każdych drzwiach są już fabryczne

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej