Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Drgania kierownicy
wiadereczko:
To może podepnę mój temat pod ten. Nie wiem czy mam dokładnie to samo ale kierownica mi drga na biegu jałowym tzn 800 obrotów/min jak dodam gazu to kierownica przestaje drgać. W trakcie jazdy jest ok tylko na luzie na wolnych obrotach?
Jakieś pomysły??
oktawian99:
Witam sprawdzalem dzis tarcze hamulcowe klocki sa ok. ale natomiast zaczolem szarpac kolem na podnosniku (lewym kolem)po chwyceniu po bokach slychac wyraznie stuk (koncowki sa ok sprawdzilem) czy to moze byc jakis luz w ukladzie kierowniczym np.maglownica?
Dodatkowo chcialbym sie zapytac czy jest duzo pracy podczas demontazu maglownicy z autka?
cobi:
U mnie tez ostatnio pojawiły sie dragania.
Kierownica drga powyżej 100 km/h.
Teraz tak: tarcze i klocki nowe, wahacze nowe,końcówki nowe, koła proste i wywazone.
Jakies pomysły?
ktr:
U mnie też drga powyżej 100 km/h. Klocki OK, tarcze ideadlne, koła wyważone, opony nowe. W wulkanizacji podczas zakładania nowych opon letnich i wyważania kół facet powiedział mi, że mam wszystkie 4 felki pokrzywione (w różnym stopniu) i nadają się do prostowania. Cena: 50-80 zł za sztukę. Niedługo się skuszę bo wkurzają mnie te drgania, a to jest najprawdopodobniej powód.
To podobno częste. Nic dziwnego, nasze drogi są fatalne, a moje 17stki alusy były prostowane rok temu... i po roku znów trzeba naprostować. Byle co może pokrzywić felgę - tego oczywiście nie widać gołym okiem, powietrze też wcale nie ucieka, ale czuć na kierownicy powyżej 100 km/h.
Więc pierwsze to pogadajcie z fachowcami o swoich felgach:)
kusfelan:
Też to przerabiałem.
Na przeglądach wszystko ok , nic nie widać a jednak...
To wina zawieszenia. Powymieniałem to co było możliwe i ustało. Teraz już na koniec odezwało się łożysko, jeszcze dwa do wymiany i koniec.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej