Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Dziwne burczenie

<< < (2/3) > >>

kogutki:
na amerykanskim forum cena nowego jest podany na 25 dolarow, a jaki jest sens wymieniac uzywanego,
dzialajacego na "nowy" uzywanego? trop z teflonem albo inna lokalizacja jest chyba dobrym pomyslem,
o ile dzwiek naprawde przedskadza.

bodi:
dzieki strawinski
coś będę musiał z tym zrobić
u mnie dźwięk jest głośny i mnie irytuje, więc sobie tego tak łatwo nie odpuszczę
a tych waszych podpowiedzi nie do końca jeszcze zrozumiałem gdzie on jest umiejscowiony
w odsyłaczu od kogutki ktoś pisał, że za jakąś kratką (1x1cm)
jest taka mała kratka kwadratowa u mnie o wymiarach boku ok. 3-4cm po prawej stronie kierownicy
w plastiku (nie w drewnianej okładzinie tak jak kratki nawiewu)
czy to jest to???

bodi:
kogutki masz gdzieś linka do tego nowego czujnika w USA?
ja tam byłem do niedawna, więc dla mnie to nie problem go stamtą kupić

kogutki:
tak, dokladnie za ta kratka schowa sie maly diabelek. sprobuj sie dostac do niego i psikaj teflonem w sprayu. jak
go zamontujesz z powrotem, moze uzywaj silikonu albo gruba tasma montazowaj, tak zeby nie dac mozliwosci
rezonancji. jezeli uwazasz, ze jest naprawde glosno, to zapytaj w aso o nowego. tu jest numer do jlr centrum
w warszawie: (022) 591 79 00. powodzenia!

--- Cytat: bodi w Czerwiec 12, 2011, 22:36:38 pm ---kogutki masz gdzieś linka do tego nowego czujnika w USA?
ja tam byłem do niedawna, więc dla mnie to nie problem go stamtą kupić

--- Koniec cytatu ---

niestety nie mam, ale tam bylo podany wylacznie informacja cenowa, tez nie podali numer czesci, czytalem to
jakis temu ale pamietam cena 25 dolarow (ale chyba w serwisie ford) ceny w serwisach autoryzowanych roznia
sie minimalnie na calym swiecie, zapewniam ze za orygylnych czesci w polskim aso nie placisz wiecej (oprocz roznica
vat-u) niz w amerykanskim. kazdy aso na calym swiecie kupuje u tego samego producenta.

bodi:
 :-thank kogutki
jak będę miał chwilę czasu to się tym zajmę
mam jeszcze pilniejsze sprawy na wcześniej
mianowicie muszę powyjmować żarówki ze świateł obrysowych przed przeglądem, bo u mnie się świecą (wersja amerykańska), a na przeglądzie chyba to nie przejdzie
ciekawi mnie czy da się to łatwo zrobić bez zdejmowania zderzaków
szkoda, że wcześniej na to nie wpadłem, bo miałem malowane obydwa kilka dnie temu i poprostu trzeba mi było powiedzieć żeby lakiernik je wyjął
nie za bardzo lubię rozkręcać coś jak jest dobrze zrobione i nie przysparza kłopotów, dlatego nie za bardzo chce mi się ściągać te zderzaki

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej