Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
wibracje w kierownicy podczas hamowania od 120 km/h w góre
pioorlin:
U mnie też był kiedyś taki objaw. Przyczyną okazały się opony!
aru:
Miałem podobne objawy po zmianie tarcz i klocków z przodu i po przejechaniu kilkuset kilometrów. Podjechałem do warszatatu i okazało się, że to tarcze (wadliwy egzemplarz?). Zostały wymienione i problem zniknął.
Rob_W:
U mnie były takie efekty wczesną wiosną - oczyszczenie felg i wyważenie pomogły jak ręką odjął :-)
barni:
Pytanie gwoli opisu - wibruje przy hamowaniu, czy powyżej 120km/h ? Czy tylko jak hamujesz od 120km do zera ?
Jeżeli przy hamowaniu stawiam rowniez na tarcze, moze byly niskiej jakosci i powykrzywialy sie jak na rozgrzanych wjechales w jakąś wodę.
Jeżeli przy dużej prędkości to zdecydowanie wyważenie lub opona, niech sprawdzą na wyważarce jeszcze raz wszystkie kola. Moze opona miala jakas wade fabryczna albo wjechałeś w jakąs dużą dziurę i zrobił się "bąbel" od wewnętrznej strony ?
BOGDA:
--- Cytat: aru w Maj 16, 2011, 11:54:27 am ---Miałem podobne objawy po zmianie tarcz i klocków z przodu i po przejechaniu kilkuset kilometrów. Podjechałem do warszatatu i okazało się, że to tarcze (wadliwy egzemplarz?). Zostały wymienione i problem zniknął.
--- Koniec cytatu ---
zdradzisz nam jakiej firmy były te wadliwe tarcze ?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej