Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

wibracje w kierownicy podczas hamowania od 120 km/h w góre

(1/5) > >>

kusfelan:
Witam.
nie wiem dlaczego sie tak narobilo opony, tarcze i klocki sa nowe. po wymianie wszystko bylo oki. drgania kierownicy mam tylko podczas hamowania ,jadac 100 km/h jest oki ale 120 i wiecje sa juz drgania . z czego to sie bierze

lexxus:
Jeśli tarcze są ok to zostają felgi i opony , u mnie oponki są już na finiszu i tez powodują bicie podczas ostrego hamowania, myślę że krzywą felgę czułbyś cały czas więc stawiam na to że któraś z przednich opon jest krzywo przytarta...

zadek07:
Wyglada mi to na slabej jakosci tarcze. Gdzies na dluzszej trasie musiales porzadnie nagrzac te tarcze i sie odksztalcily ,stad te wibracje. Na tarczach i klockach uwazam ze nie ma co zalowac kasy. Mojemu znajomemu kiedys jakis mechanior zalozyl jakies tak daremne tarcze ze pedal hamulca plywal podczas hamowania jak w autach z absem a w tym aucie nie bylo absu :D
Tak jak kolega pisze moga to byc felgi, ale jezeli przed wymiana nic nie drgalo to jednak obstawiam tarcze

KratekPL:
zapraszam do Zawiercia, jeśli to coś od kół na pewno zaradzimy :)

kusfelan:
no no , dziekuje za zaproszenie:)
warsztaty mam blizej, ja narazie chce sie zorientowac w temacie by nie dac sie naciagnac na wymiane calego zawieszenia :)
dodam jeszcze ze auto jest po kilku dniowym przegladzie technicznym

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej