Dział Techniczny > SS,XK,C,D,E-Type,S,MK (wszystkie do lat 70-tych)
bubuja1 i Jaguar MARK V 1949 3,5
bubuja1:
Jest taka fajna strona
http://www.jag-lovers.org/
Na stronie znalazłem wiele broszur.
http://www.jag-lovers.org/brochures/section_mkv.html
Auto generalnie było całe czarne.
Jestem fanatykiem oryginałów, ale czarny kojaży mi się z karawanem.
W tej chwili auto jest dokładnie przed lakierowaniem i wybór raczej padł na czarne z czerwonymi drzwiami.
Pavel:
--- Cytat: bubuja1 w Maj 04, 2011, 11:19:33 am ---
Auto generalnie było całe czarne.
Jestem fanatykiem oryginałów, ale czarny kojaży mi się z karawanem.
W tej chwili auto jest dokładnie przed lakierowaniem i wybór raczej padł na czarne z czerwonymi drzwiami.
--- Koniec cytatu ---
z jaguarów też robią karawany :-hehe
a tak z czerwonymi bokami wygląda jakby minią był pomalowany :-gwizd jak kolor koniecznie na boki to biały albo kremowy, i jasny środek ;)
ale autko ma się Tobie podobać :-super
bubuja1:
Problem w tym, że jeśli takie auto ma przedstawiać jakąś wartość po renowacji to musi być zrobione zgodnie ze specyfikacją...
Z dokumentacji, którą udało mi się zebrać jest jasno określone jaki kolor tapicerki był do jakiego stylu malowania i do jakiego silnika. Mój Jag generalnie był czarny z czerwonym wnętrzem. Z racji tego, że na specjalne zamówienie mogło być pomalowane dwu kolorowo w specyfikacji czarny/czerwony myślę, że może to wyglądać ciekawie.
Nie będzie z tego auta zrobiony ślubowóz więc kolor biały na drzwiach odpada. Zobaczymy jeszcze jest trochę czasu do namysłu...
bubuja1:
Cóż Jagi czeka teraz na zdjęcie budy z ramy oto kilka zdjęć zdemontowanego...
A tak mi się popisała firma kurierska... Potłukli mi jeden klosz halogenu przedniego mimo tego że paczka była wyśmienicie zabezpieczona. Cóż ale dobrze, że lubię czasem kupić sobie coś na zapas i wcześniej udało mi się znaleźć interesujący mnie halogen - niestety pojedynczy ale za to w stanie New Old Stock - nowy staro-zapasowy ;-) więc bardzo nie płacze.
A to kilka gadżetów, które przyszły mi z USA.
Klamka wewnętrzna, mechanizm otwierania lufcika, zamknięcie blokady drzwi, lusterka oryginalne LUCAS, postojówka przednia i ramiona wycieraczek.
Bałem się o części skompletowanie części do niego ale okazuje się że nie ma z tym większego problemu.
W tej chwili w drodze do mnie są lampy oryginalne Lucasy 770 - 7,7" średnicy z trój-ramieniem w środku.
Czekam na wycenę listew i innych części chromowych.
To tyle na ten czas.
e_gregor:
Czarno-czerwony wygląda bardzo fajnie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej