Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Napęd 4x4 - szczegóły

<< < (28/34) > >>

ziutek567:
Mam pytanko czy ktoś z was sie orientuje jakie są numery łożysk dyferencjału automatycznej skrzyni biegów w 3.0 x type?

pavlox:
Witam, ja wymieniałem podporę wału Jagur X-type 3.0 bez cięcia wału, przy tylnym moście należy tylko sciągnąć ala krzyżak z wału i ciągnąc łozysko przez wał , średnica jest dalej mniejsza więc łatwo schodzi , wymiana 60 PLN, pozdrawiam i powodzenia, a po spawaniu trzeba wał wyważyć

q_nerk:
to się przegub nazywa

sztandi7:

--- Cytat: pavlox w Lipiec 11, 2018, 20:01:49 pm ---Witam, ja wymieniałem podporę wału Jagur X-type 3.0 bez cięcia wału, przy tylnym moście należy tylko sciągnąć ala krzyżak z wału i ciągnąc łozysko przez wał , średnica jest dalej mniejsza więc łatwo schodzi , wymiana 60 PLN, pozdrawiam i powodzenia, a po spawaniu trzeba wał wyważyć

--- Koniec cytatu ---

Mit z cięciem wału został już dawno obalony, aczkolwiek moim zdaniem przy wymianie podpory wału i tak należałoby wał wyważyć. Zabieg nie jest drogi a firm robiących takie coś wcale nie ma aż tak mało. U mnie koszt wymiany podpory wraz z wyważeniem wyniósł 150zł plus podpora, czyli jak na Nasze iksy to pryszcz, a przy wyważaniu sporo się można dowiedzieć o jego stanie.

paszczak5:
Jeszcze nie mam Jaguara. Ciekawi mnie jak jest zbudowane zawieszenie tylne przy 4x4. Czy nadal są tam elementy wspólne z Mondeo?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej