Autor Wątek: Sterowanie kierownicą [X308]  (Przeczytany 6687 razy)

Offline Feler

• Forumowicz Executive
Odp: Sterowanie kierownicą [X308]
« Odpowiedź #15 dnia: Lipiec 17, 2011, 21:30:35 pm »
Ok, śruby dolne przy pedałach to dam radę odkręcić bo jest tam miejsce, ale te górne, pod osłoną to jakaś masakra - od dołu nie ma mozliwości żeby do nich dojść, chyba że jakimś specjalnym kluczem...? Po zdjęciu zegarów byłoby łatwiej, ale jak je zdjąć nie uszkadając czegoś po drodze?
Najgorsze s± skrajno¶ci...
XJ40 - Sovereign'87 - by³ :(, X308 - Daimler Long'99 - jest :)

booschmen

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: Lipiec 17, 2011, 21:40:47 pm »
Ja po lekkim pociagnieciu wneki zegarow zauwarzylem ze kolo kolumny kierwnicy po lewej i prwej trzymaja po dwie srubki na klucz 7mm jutro zamierzam sie do nich dobrac i zobaczymy co zepsuje

Offline Michal_C

• JCP Art - Master
  • Forumowicz Daimler
  • Moja obecna
« Odpowiedź #17 dnia: Lipiec 17, 2011, 23:07:56 pm »
Te dwie sruby w gornej czesci kolumny to faktycznie horror. Z Darkiem (Tygrysem) je meczylismy chyba godzine, skonczylo sie na tym, ze do gory nogami lezalem pod kolumna, i probowalem odkrecic te sruby. W koncu sie jakos udalo wysunac je z zaczepow, ale milo tego nie wspominam. Nie widze innej drogi szczerze mowiac, trzeba zacisnac zeby i byc przygotowanym na sporo ran na dloniach i inwektyw co 5 sekund. Ale sie da... :-K

Dodam tylko, ze najlepsze narzedzie to klucz grzechotka z jak najkrotsza koncowka (juz zapomnialem jak sie po polsku mowi :-wstyd).
IF IGNORANCE IS BLISS, WHY AREN'T THERE MORE HAPPY PEOPLE?

Offline Feler

• Forumowicz Executive
« Odpowiedź #18 dnia: Lipiec 23, 2011, 10:40:23 am »
Ja po lekkim pociagnieciu wneki zegarow zauwarzylem ze kolo kolumny kierwnicy po lewej i prwej trzymaja po dwie srubki na klucz 7mm jutro zamierzam sie do nich dobrac i zobaczymy co zepsuje

Hej booschmen! I jak, udało się zdjąć zegary bez łamania zaczepów itp? Masz na to jakiś patent?
Najgorsze s± skrajno¶ci...
XJ40 - Sovereign'87 - by³ :(, X308 - Daimler Long'99 - jest :)

booschmen

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: Lipiec 23, 2011, 14:31:54 pm »
Jeszcze sie za to nie zabralem moze dzis lub jutro ale i tak mam wielka potrzebe dostania sie tam wiec jak tylko cos sie wyjasni zaraz napisze;)