Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

witam, kilka pytań

(1/3) > >>

maciek20x:
witam Wszystkich....
niedługo będę  szczęśliwym posiadaczem  jaga (chyba, bo dostęp do części jest fatalny)....i mam kilka pytań do Was....

przymierzałem  się do bmw e46 2.0d (2000r) ale jagi go powala na kolana(za parę złoty więcej), lecz z częściami do bmw nie ma żadnych problemów, jakie chcesz takie masz i  dużo na forach jest o tych autach, praktycznie wszystkie problemy, rady, porady są opisane!!

-czemu jest Was tak mało na forum, bo trochę ubogie jest???
-czy jest do jaguara katalog części zamiennych (typu bmw http://www.realoem.com/bmw/partgrp.do?model=AL71&mospid=47634) bo nigdzie nie mogę wynykać podobnego i bardzo przydatnego katalogu..
- nadwozie i silnik to cale mondeo??? bo  tych części  da jaga jest naprawdę mało..
-prawie w ogóle na forach nie ma nic  o silnikach i turbinach, padają  szybko czy nie ??...
- i jak ogólnie Wasze wrażenia z po zakupie jagów??????
-i jak oczywiście z blacha, łapie ją rdza szybko???

pozdro i dzięki za odp

andrew140785:
Miałem podobny dylemat rok temu kiedy to chciałem kupić w końcu "świeży" samochód co najmniej od 2004roku i też zastanawiałem się nad BMW serii3 i Audi a4 z takich roczników ale w ostatniej chwili  zastanowiłem się nad dużo bardziej oryginalną alternatywą czyli x-type'm i zgadnij co wybrałem :-za  :-tylko
oczywiście X-typa
Co do części to zależy co się musi wymienić ale z częściami nie ma większych problemów i każdy Ci to kolego powie ;)

Rob_W:
Po pierwsze Jag to nie beemwu, po drugie ilość nie znaczy jakość :)
To, że Jaga nie naprawi pierwszy lepszy mechanik ze wsi, który robi wszystko - od małego fiata po mietka - i nie dostaniesz do niego części w spożywczaku za rogiem nie oznacza, że jest kiepsko ;) Jest już w kraju trochę zakładów, które znają się na Jagach, więc z serwisem nie powinno być tragedii. A części nie są jakieś super drogie - jest to sama skala cen co w BMW/Audi.

Sytuacja z Dieslami w X-ie wcale nie jest oczywista - z jednej strony mniej pali, ale z drugiej jest bardziej kosztowny w eksploatacji. Poza tym to, że jest to jednostka od Forda wcale nie oznacza, że będą pasowały wszystkie części od Mondeo - czasem nawet jest tak, że jeżeli jakaś część w silniku ma znaczek Ford, to nie jest to dokładnie ta sama co w monadziaku ...

Z blachą w Iksie nie ma dramatu - jeżeli blacharz-lakiernik, który klepał go po ostatniej stłuczce dobrze wykonał swoją pracę, a Ty dbasz o samochód, to będzie dobrze :)

Tak czy inaczej taka frajda z jazdy  :-tylko
A jeżeli chcesz jej mieć 100% więcej, to kup 3.0 V6 AWD  :-A

natas1:
Witam
Co do części nie jest aż tak fatalnie spokojnie można dostać każdą część, zawieszenie niestety nie jest do końca takie jak w mondeo, amortyzatory inne, gumy są dostępne w poliuretanie, tak więc nie ma problemu. Mam przejechane 197 tyś. I jedynie, co musze wymienić to koło pasowe wału korbowego. Turbo na razie nie zawodzi. Blacharka lekko rdzewieje tylko przy tylnej listwie z napisem jaguar. A tak to nie ma większego problemu. Pozdrawiam

daniel78:
witam podbony dylemat mialem ale wybralem jaga i nie zaluje choc trzeba miec oczy szeroko otwrarte no coz mialem lekko przymknieto ze to sie zrobi i teraz leci z kieszeni np dwu masa parownik od klimy i kolo pasowe na wal suma sumarow prawie 5 tys no i jeszcze doszlo ze w lampach poszy mocowania ale dzieki koledze z forum beda oki  spalanie oki a czy rdzeweieje hm jak kazdy  choc na swoim jeszcze nie widze  razdze przed zakupem odzalowac i pojechac do serwisu bo pozniej duzo zaoszczedzisz i choc jak mondeo to i tak boli jak trzeba wydac z kieszeni pozdrawiam

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej