Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Problem ze zmianami biegów

(1/4) > >>

marek01011:
Mam problem w samochodzie nie wchodza biegi prawdopodobnie zepsulo sie sprzeglo natomiast na wylaczonym silniku biegi wchodza elegancko. Jak rozpoznac usterke sprzegla ?? Posiadam model X-type 2004 2.0 TDCI 5-biegowa skrzynia biegów. Jak wygladaja ceny kompletnego sprzegla ??? Sprzeglo od mondeo bedzie pasowalo ???

Godan:
Usterkę sprzęgła poznasz po zapachu spalonej tarczy  :-cry oraz po tym że biegi wchodzą ale samochód nie rusza. Przed tym masz obiawy ślizgania się sprzęgła czyli naciskasz na gaz rosną obroty, spalanie paliwa, ale samochód nie przyspiesza Jezeli chodzi o koszty u mnie (benzyna) z przechodzonym kołem zamachowym, nowym kompletem sprzegła to było coś ok. 3000 zł

Godan:
sorry objawy pisze się przez ,,j,,

marek01011:
Tak drogo ???? Widzialem na allegro komplet sprzeglo tarcza kolo dwumasowe za 1400 zl marki LUK. Hmmm u mnie na wlaczonym silniku zaden bieg nie chce wejsc wiec jest to pewnie kolo dwumasowe. Jak jest zepsute kolo dwumasowe to tez zapsuta jest tarcza i docisk ??? Zapachu zadnego nie ma tylko biegi nie chce wchodzic.

natas1:
Koło dwumasowe kompletne z tarczami dostaniesz w fordzie za 1400 oryginał, jak kiedyś pytałem się z ciekawości o cenę to powiedzieli mi, że mogą sprawdzić zamiennik za 800 zł.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej