Dział Ogólny (Tematy Jaguarowskie i nie tylko) > Jaguar News & Jaguar Scena

XF

<< < (2/7) > >>

wichma:
No Audi to na pewno nie jest... jak juz to moze przypominac Xj-ta, ale to bardziej zaleta.

khamsin:
 Wiecie, że chociaż bardzo kocham stare Jaguary to te nowe zwłaszcza XF ale i XJ bardzo mi pasują. Jeżeli to prawda, ten przód w nowym XF-ie to też uważam, że to dobry krok -może te światła są mniej charakterystyczne ale jednak ładniejsze niż to "wyłupiaste oko". No i dopasowanie do XJ-a też jest ok!
Dajmy odpór piszącym o Audi, Volvo czy Lexusie! To jest Jaguar i to widać!!!

Hekatonpsychos:

--- Cytuj ---Dajmy odpór piszącym o Audi, Volvo czy Lexusie! To jest Jaguar i to widać!!!
--- Koniec cytatu ---

Jak się zerknie na znaczek ;)

A zupełnie poważnie - nowe przednie światła dużo bardziej pasują do XF-a niż XJ-a. Tam sprawiają nieco filigranowe wrażenie i to w nie najlepszym tego słowa znaczeniu, tutaj są lepiej wkomponowane i przyjemniej grają z maską i bryłą auta (przynajmniej na zdjęciu).

Rob_W:
Mi też się znacznie bardziej podobają nowe - lepiej pasują do nowej stylistyki Jaga - stare wyłupiaste oko było swego rodzaju nawiązaniem do S-ki. Ciekaw jestem jak będzie wyglądał tył ... albo XK po następnym lifcie ... :)

khamsin:
Masz pełną rację! Te stare wyłupiaste miały być właśnie nawiązaniem do S-Type'a! To widać wyraźnie jak się prześledzi historię prototypu -znam te wszystkie zdjęcia krok po kroku jak krystalizowała sie stylizacja XF'a. Co do tego, że te światła w XJ-cie są zbyt filigranowe -to też prawda. Trochę to widać choć tragedii nie ma! Cieszę się, że widzicie to wszystko we właściwym "kształcie".  :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej